Birleştirilmiş Sınıflı Tek Öğretmenli Okul, Eğitime 4 Öğrenciyle Başladı

Birleştirilmiş Sınıflı Tek Öğretmenli Okul, Eğitime 4 Öğrenciyle Başladı

Türkiye'nin en gelişmiş illerinden biri olan Aydın'da da eğitim sancılı başladı. Aydın’ın Germencik ilçesi Balatçık Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu, yeni eğitim yılına 4 öğrenci ile merhaba dedi.250 haneli 650 nüfuslu...

Türkiye'nin en gelişmiş illerinden biri olan Aydın'da da eğitim sancılı başladı. Aydın’ın Germencik ilçesi Balatçık Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu, yeni eğitim yılına 4 öğrenci ile merhaba dedi.

250 haneli 650 nüfuslu Balatçık Mahallesi’nde farklı sınıflarda olan 12 ilköğretim öğrencisi, tek sınıfta bir öğretmenle toplu ders görüyor. İş zamanı olduğu için okul, ilk gün 4 öğrenci ile eğitime başladı.

Çocuklarını birleştirilmiş sınıfta okutmak istemediklerini belirten Balatçık Muhtarı Necati Azman, Milli Eğitim’e başvurarak taşımalı eğitim istediklerini, öğrenci sayısı 10’dan fazla olduğu gerekçesiyle taleplerinin kabul edilmediğini söyledi. Çocuklarının daha iyi eğitim alabilmesi için taşımalı eğitim istediklerini vurgulayan Azman, “Çocuklarımız, geçtiğimiz yıl ve bu yıl birleştirilmiş sınıfta ders görüyor. Biz taşımalı eğitim istiyoruz. Ama maalesef olmadı.” dedi.

Balatçık Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu'nda sadece bir öğretmen görev yapıyor. Okulun hademesi, müdürü bulunmuyor. Germencik Belediyesi tarafından okular açılmadan önce temizliği ve bakımı yapılan okulda Atatürk büstünün yerlerde olması dikkatlerden kaçmadı. Atatürk büstünün, beton kaidenin göçmesinden dolayı yerde bekletildiği, bugün tamir edilerek yerine konulduğu öğrenildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.