Birecik’teki Fişlemelere Büyük Tepki

Birecik’teki Fişlemelere Büyük Tepki

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Hükümet Konağı önünde toplanan Eğitim Sen üyeleri, Birecik’te Eğitim Bir-Sen temsilciliği tarafından hazırlandığı iddia edilen fişleme listesine sloganlar ile büyük tepki gösterdi. Şanlıurfa Eğitim...

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Hükümet Konağı önünde toplanan Eğitim Sen üyeleri, Birecik’te Eğitim Bir-Sen temsilciliği tarafından hazırlandığı iddia edilen fişleme listesine sloganlar ile büyük tepki gösterdi.

Şanlıurfa Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Keklik yaptığı açıklamada, “Son günlerde kamuoyu ve basında takip etmişsinizdir. Bütün ısrarlarımıza rağmen idareci atama yönetmeliğinin adam kayırmacı, insanları ötekileştirici bir sonuca çıkacağını açıklamıştık. Bugün burada, Birecik ‘te AKP’nin arka bahçesi gibi çalışan Eğitim Bir Sen temsilciliğinin tüm kamuoyuna duyurulmuş bir listesini görmüşsünüzdür. Bu listede tamamı ile insanlarımız fişleniyor, burada şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Milli Eğitim Bakanımız dâhil olmak üzere, Sayın Urfa Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz burada buna suskun kaldıkları sürece, bunun bir parçasıdır demektir. Defalarca uyarmamıza rağmen hiçbir girişimde bulunulmamıştır. Bizim temel amacımız şudur. Maşa haline getirilen Nahsan Aydın’ın arkasında kim vardır. Bunu Nahsan Aydın’a yaptırtan kimdir. Bir an önce İl Milli Eğitim tarafından bunun açıklanması gerektiğine inanıyoruz. Biz Eğitim Bir Sen tarafından oluşturulan komisyonu buradan tekrar ediyoruz, tanımıyoruz ve onların verdiği, vereceği tüm kararlar bizim için meşru değildir.“ ifadelerini kullandı.

Eğitim Sen Birecik İlçe Temsilci Ömer Berk ise, “Eğitim yöneticileri değerlendirme sonuçları sonucunda görevden alınan, görev süresi uzatılan ve yeni atanan okul müdürlerine baktığımızda bugüne kadar görülmemiş yaygınlıkta, tarihin en büyük tasfiye operasyonu ve siyasal kadrolaşma girişimi ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. Türkiye çapında başta Eğitim Sen üyesi okul müdürleri olmak üzere, yandaş sendika üyesi olmayan okul müdürlerinin çok büyük bir bölümü görevden alınmış, beklenildiği gibi yandaş sendikanın üyelerine alan açılmıştır.

Eğitim Sen üyelerinin önemli bir bölümüne 75’in altında puanlar verilerek bulundukları eğitim kurumlarında görev yapmaları engellenmiştir. Bazı üyelerimize dalga geçer gibi 74 puan verilirken, yandaş sendika üyelerine yüksek puanlar verilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlükleri yaptıkları ve verdikleri puanların arkasında iseler, adil ve hakkaniyete uygun davrandıklarını düşünüyorlarsa, bütün illerin değerlendirme ve puanlama sonuçlarını şeffaf bir şekilde açıklamalıdır“ şeklinde konuştu.

Basın açıklaması “Susma sustukça sıra sana gelecek“, “Fişleyenler Bulunsun, Hesap Sorulsun“, “Dik Dur Eğilme Onurunla Yaşa“ sloganları ile sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.