Bir üst geçitte daha çökme korkusu!

Bir üst geçitte daha çökme korkusu!

Yeni İstanbul Caddesi MTA Yaya Üst Geçit Köprüsü, büyük bir tehlike arz ediyor. Merdivenleri paslanan, her yağmur ve kar yağdıktan sonra su sızdıran üst geçit köprüsünün bazı yerlerindeki çatlaklar da mahalle sakinleri tarafından “Acaba burası da çöker m

“Yaşlılar, çocuklar, engelliler ve öğrenciler trafik kazası geçirebilir” tedirginliği ile 2006 yılında yapılması konusunda taleplerin başladığı, 2012-2013 yılları arasında da yapımı tamamlanan Yeni İstanbul Caddesi MTA Yaya Üst Geçit Köprüsü, mahalle sakinleri tarafından tehlikeli görülüyor. Vatandaş, Beyşehir Çevreyolu Caddesi okullar bölgesindeki yaya üst geçidinde meydana gelen merdiven çöküntüsünün bu bölgede de yaşanmasından tedirgin oluyor. Yaklaşık 5-6 yıl önce 75 gün içinde bitirilmesi planlanarak yapılan 350 tonluk üst geçitin merdiveninin bu kadar kısa süre içinde paslanması, üst geçitin alt tarafından su sızdırması ve köprüyü ayakta tutan betonların üzerinde çatlakların oluşması “Bu köprü neden bu kadar dayanıksız yapıldı?” sorularını da akla getiriyor. Bölgeyi sıklıkla kullanan vatandaşlar ve mahalle sakinleri, yetkililerin köprüyü inceleme altına almasını talep ediyor.   

img_1026_880x440.jpg

ÇÖKEN ÜST GEÇİT İLE BELİRTİLERİ AYNI

Üst geçit köprüsünün bulunduğu yerden her gün geçtiğini dile getiren bir vatandaş, tramvaya binmek için üst geçitin altından geçmeye mecbur olduğunu ve her geçişte de büyük tedirginlik yaşadığını dile getirdi.  Özellikle yağmurlu günlerde üst geçit köprüsünün su sızdırdığını söyleyen bu vatandaş, merdivenlerin paslanmasından da rahatsızlığını dile getirdi. Köprüyü ayakta tutan betonlardaki çatlaklıkları günü birlik takip ettiğini ve ayrıklıkların her geçen gün arttığını ifade eden vatandaş, daha sonra şunları söyledi: “Çok değil yaklaşık 2, 2 buçuk ay önce Beyşehir Çevreyolu Caddesi üzerinde bir üst geçitin merdiveni çöktü. 1'i çocuk 2 kişi yaralanmıştı. Oradada aynı durum vardı. Yıkılacağı belliydi fakat yetkililer, gerekli önlemi almadı. Çöküntü oldu, daha sonra yıkımını yaptılar. İnsan canı bu kadar ucuz mu? Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Yarın aynı çöküntünün burada olmayacağının garantisi var mı? Çöküntünün olduğu üst geçitteki belirtiler ile MTA üst geçitinin belirtileri bire bir aynı. Köprüyü ayakta tutan betonların hassas noktalarındaki çatlaklıkları kimse görmüyor mu? Allah aşkına, vatandaşlarımız da bu kadar duyarsız olmasın. Her gün buradan binlerce kişi gelip geçiyor. Birinin başına bir iş gelse, hesabını kim verecek? Hadi köprü çok sağlam diyelim ki sağlam da değil. Bu merdivenlerin paslı hali nedir? Konya'ya bu görüntüler yakışıyor mu? Biz, temizliğimiz ile övünürken, bu ne hâl? Yetkililer, şehrin bazı noktalarındaki çardakları boyayacağına, bu köprünün merdivenine de bir boya sürsün. Görüntü hiç hoş bir görüntü değil.”

BELEDİYEDEN BİLGİLENDİRME: ÜST GEÇİT ÇELİKTEN YAPILMIŞTIR

Yapılan haberin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi'nden bir bilgilendirme geldi. Belediye tarafından şunlar belirtildi:  "Vatandaşların korkmasına gerek yok. Bu üst geçit, yüzde yüz çelikten yapılmıştır. Ömrü 100 yıla yakındır. Paslanma konusunda da her yıl belediye olarak üst geçitlerin bakımını yapıyoruz. Bakımları da genellikle bahar aylarında yaparız. Bu üst geçitin de bakımı bahar ayında yapılmıştır. Kış şartları dolayısı ile paslanma ve küflenme görülebilir."

img_1025_880x440.jpg

img_1020_880x440.jpg

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum