Bir Delinin Hatıra Defteri

Bir Delinin Hatıra Defteri

Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında yabancı ülkelerden gelen oyuncuların sahnelediği tiyatro oyunları, Konyalı sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor

Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında yabancı ülkelerden gelen oyuncuların sahnelediği tiyatro oyunları, Konyalı sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.
     Festival kapsamında bugün ve yarın Ankara Devlet Tiyatrosu, ''Bir Delinin Hatıra Defteri'' adlı oyunu Selçuk Üniversitesi (SÜ) Dilek Sabancı Konservatuvarı'nda saat 20.00'da izleyenlerle buluşturacak.
     Azerbaycan'dan festivale katılan tiyatro grubu ise ''Aldatılmış Er'' adlı oyunla yarın Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) sahnesinde saat 15.00 ve 20.00'da sanatseverlerle buluşacak.
     Tataristan 21 Nisan'da ''Kurt Kanı'' adlı oyunla saat 15.00 ve 20.00'da KDT sahnesinde olurken, aynı gün Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği ''Fosforlu Cevriye'' saat 15.00 ve 20.00'da SÜ Dilek Sabancı Konservatuvarı'nda izleyenlerle buluşacak.
     Kırgızistan ise ''Can Azığı'' isimli oyunla 22 Nisan'da saat 15.00 ve 20.00'da KDT sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.
     Festivalin ev sahipliğini yapan KDT, iki çocuk oyunu ''Güzel ve Çirkin'', ''Dört Köşe Palyaço'' ile bu hafta minik izleyicilerinin karşısına çıkacak.
     Dekoru Aytuğ Dereli'ye, kostümleri Ceren Karahan'a, ışık düzeni Hakan Özdemir'e ait ''Güzel ve Çirkin'' adlı oyunda Nur Yazar, Tuncay Aynur, Ozan Çobanoğlu, Ebru Gülerarslan, Ahmet Çökmez, Ferdi Dalkılıç, Özlem Özkan, Nevra Sayar, Gonca Kunduzcu, Selin Genç, Çağatay Eker, Canan Kalkır ve Duygu Biçer rol alıyor.
     Işıltılı şatoda yaşayan prensin yaşlı bir dilenci kadın tarafından çirkin bir yaratığa dönüştürülmesinin ardından çirkin prensin elindeki sihirli gülün son yaprağı dökülene kadar kendisini sevecek bir kızı bulması gerektiğini anlatan oyun KDT sahnesinde 23 Nisan'da saat 15.00'da izlenebilecek.
     Tamay Sayar-Şekip Taşpınar'ın yazdığı çocuk oyunu ''Dört Köşe Palyaço'' ise 23 Nisan'da saat 11.00 ile 14.00'da SÜ Dilek Sabancı Konservatuvarı'nda izleyenlerle bir araya gelecek.
     Festivalin son günü olan 24 Nisan'da ise Kosova'dan gelen tiyatro grubu ''Renkler Ülkesi Barış İstiyor'' adlı çocuk oyunuyla KDT sahnesinde minik izleyenlerle buluşacak. Oyun saat 11.00 ve 14.00'da sahnelenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.