Bir adım sonrası Türkiye

Bir adım sonrası Türkiye

Irak ve Suriye derken ABD, sonunda “sıfır” noktamıza kadar dayandı! YPG ile gövde gösterisi yapıyor... Türkiye’den gelen tepkilere de kulak tıkıyor...

Amerika, Suriye’deki askeri işgalini ve YPG terör örgütüne desteğini artırıyor. ABD bir taraftan YPG’yi himaye altına alıp Türkiye’ye karşı korurken, diğer taraftan ise Suriye’yi işgal ediyor. Son olarak ağır silahlı özel birliklerini Suriye’ye sevk eden işgal gücü, sınır bölgemizde devriye atıp nöbet tutuyor. Amerika’nın Sesi’nin web sayfasında yayınlanan haber ve görüntülerde açıkça ABD’nin Suriye’yi işgal ettiği görülüyor. ABD kendi yayınladığı görüntülerle gövde gösterisi yapıyor.
 

Helmand’da Yeniden üs kurdu

ABD Afganistan’dan NATO birliklerinin çekilmesinin ardından 2 yıl sonra ülkenin güneyindeki Helmand vilayetine 300 kişilik üs kurdu.
 

RESMEN iŞGAL

Amerika’nın Sesi’nin web sayfasında yayınlanan haber ve görüntülerde açıkça ABD’nin Suriye’yi işgal ettiği görülüyor. ABD askerlerinin YPG’liler ile birlikte devriye görevi sürerken, devriye görevi sırasında bölge halkının ABD askerlerini sevgi ile karşıladıkları belirtildi.
 
 

ABD FÜZESİYLE YANIT!

Türkiye’nin 26 Nisan’da Suriye’nin Karaçok ve Irak’ın Sincar bölgesindeki PKK hedeflerini vurmasının ardından, terör örgütünün sınır hattındaki TSK unsurlarını hedef alan saldırılarında Amerikan yapımı TOW füzesi kullandığı ortaya çıktı. PKK’lıların daha önce internet ortamında paylaştığı görüntülerde, ABD yapımı BGM-71 TOW-Anti tank füzelerine sahip oldukları görülmüştü.
 

PKK’NIN ELİNDEKİ ABD SİLAHLARI

Çoklu roket atarlar ve roket atar rampaları, 80 ve 120 mm üretimi havanlar, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri, Humwee tipi askeri araçlar, Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar, insansız küçük hava gözlem araçları. ABD, Türkiye’nin çeşitli kereler talep etmesine rağmen satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin Anti-tank füzelerini yine PKK’nın Suriye kadrolarıyla paylaşıyor.  
 
Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye açıkça silah yardımı yapan, ABD yönetimi, diğer taraftan Suriye’yi işgal edip bildiğini okumaya devam ediyor. Bu sefer de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Karaçok Dağı’na yaptığı operasyonların ardından ABD askerleri bölgeye iyice yerleşip YPG’yi Türkiye’ye karşı himaye ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG yöneticilerinin bulunduğu Karaçok Dağı’na hava operasyonu yapması ve ardından Türkiye-Suriye sınır hattında YPG’lilerin Türk askeri birliklerine saldırısı ve Türkiye’nin karşılık vermesinden sonra ABD askerlerinin sınır hattındaki YPG kontrolünde bulunan Rojava bölgesinde tuttuğu nöbet sürüyor. ABD askerlerinin, geçen Cuma gününden itibaren Kamışlı, Amude, Derik ve Dırbesiye’de sınır hattında YPG’liler ile devriye gezdiği görülürken, halkın ABD askerlerine devriye görevi sırasında sevgi gösterisinde bulunduğu görüldü.
 

TSK’NIN KARAÇOK HAREKATINA ABD FÜZESİYLE YANIT

Öte yandan Türkiye’nin 26 Nisan’da Suriye’nin Karaçok ve Irak’ın Sincar bölgesindeki PKK hedeflerini vurmasının ardından, terör örgütünün sınır hattındaki TSK unsurlarını hedef alan saldırılarında Amerikan yapımı TOW füzesi kullandığı ortaya çıktı. ABD, PKK uzantısını müttefik olarak tanımlıyor. Pentagon sözcülerinden Binbaşı AdrianRankineGalloway, yazılı açıklamasında harekat için, “Bu hava saldırıları DEAŞ karşıtı koalisyon tarafından onaylanmadı ve müttefik kuvvetlerimizin talihsizce hayatını kaybetmesine yol açtı” ifadelerini kullanmıştı. Teröristlerin 26 Nisan’da Kızıltepe’de bir sınır karakoluna düzenlediği saldırıda, kaydederek sosyal medyadan paylaştıkları videoda, füzenin ateşlenme anındaki çıkış sesi ve hedefe ilerleme şeklinden, kullanılan silahın TOW olduğu anlaşılıyor. PKK’lıların daha önce kendileri tarafından çekilerek internet ortamında paylaştığı görüntülerde, ABD yapımı BGM-71 TOW-Anti tank füzelerine sahip oldukları görülmüştü.
 

ZIRHLI ARAÇLARIN ÜZERİNDE ZAFER İŞARETİ

Amkerika’nın Sesi’nin web sayfasında yayınlanan haber ve görüntülerde açıkça ABD’nin Suriye’yi işgal ettiği görülüyor. Türkiye-Suriye sınırındaki gelişmelerden sonra ABD askerlerinin cuma gününden bu yana sınır hattında yaptığı devriye görevi devam ediyor. ABD askerlerinin PKK’nın Suriye’deki kolu olarak bilinen YPG’liler ile birlikte Türkiye-Suriye sınır hattında yer alan Kamışlı, Amude, Derik ve Dırbesiye’deyürütükleri devriye görevi sürerken, devriye görevi sırasında bölge halkının ABD askerlerini sevgi ile karşıladıkları belirtildi. Görüntülerde, ABD askerlerinin de gösterilen ilgiden bulundukları zırhlı araçların üzerinde zafer işareti yaptıkları görüldü. Karaçok Dağı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği hava operasyonunda öldürülen YPG’lilerin cenazesi sırasında ABD askerlerinin de alanda zırhlı araçları ile bulunduğu belirtildi.
 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELİNDEKİ DİĞER ABD SİLAHLARI

PYD/PKK’lıların sahada çekerek sosyal medya hesaplarında paylaştığı görsellerden yaptığı incelemeye göre, örgütün elinde TOW füzelerinin yanı sıra ABD menşeli şu silah ve askeri araç gereçler var: Çoklu roket atarlar ve roket atar rampaları, 80 ve 120 mm üretimi havanlar, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri, Humwee tipi askeri araçlar, Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar, insansiz küçük hava gözlem araçları. ABD, Türkiye’nin çeşitli kereler talep etmesine rağmen satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin Anti-tank füzelerini yine PKK’nın Suriye kadrolarıyla paylaşıyor. Terör örgütü ayrıca, Fransız yapımı hafif piyade tipi protatif Milan Anti-tank füze ekipmanı ve karaborsadan sağlanan Drugunov tipi Rus keskin nişancı tüfeklerine sahip. Yerel kaynaklar, bu silahların da örgüte ABD tarafından sağlandığını iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.