Binlerce İnsan Kira Artışlarını Protesto Etti

Binlerce İnsan Kira Artışlarını Protesto Etti

Almanya'da artan kira fiyatlarını protesto etmek için dün ülke genelinde binlerce vatandaş sokaklara döküldü.

Almanya'da artan kira fiyatlarını protesto etmek için dün ülke genelinde binlerce vatandaş sokaklara döküldü. ‘Kiralarla kâr elde etmeye son' sloganıyla hareket eden Berlin'de iki bin 500, Hamburg'da yaklaşık 5 bin, Düsseldorf'ta ise 300 vatandaş organize bir şekilde artan kira fiyatlarına dikkat çekti.

Kira Çılgınlığına Son Birliği'nden Maarten Thiele ev içinde yaşama alanının her insanın ihtiyacı olan bir şey olduğunu ifade etti. Siyasi partilerin birlikte çalışma için gerçekleştirdikleri ilk görüşmelere yönelik çağrıda bulunan protestocular, kiraları makul evler için çağrıda bulundu.

Frankfurt am Main'de ise aktivistler belediye başkanı konutu olan eski bir villayı işgal ederek yüksek kira fiyatlarını ve emlakçı ücretlerindeki artışı protesto etti. Yüksek kiralara karşı Freiburg ve Dresden gibi kentlerde de gösteriler yapılırken, protestolar iyi bir şehir politikası hareketinin ağının bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Kira fiyatlarının arttırılması Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde (KRV) hayatı pahalılaştırdı. Geçtiğimiz yıl Rhein ve Ruhr bölgesinde yeni tutulan bir evde soğuk kira giderleri yüzde 5,6 artarken, metre kare ortalaması 6,05 Euro'ya aylık tekabül etti. LEG ev piyasası raporuna göre eyalet genelinde Köln ve Düsseldorf sakinleri en yüksek kirayı ödedi. Rapora göre şu anda yeni kiralanan evlerde metrekare başına ortalama 9 Euro veya yukarısı talep ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.