Bingöl'de Emniyet Müdürüne Saldırıda Tutuklu Sayısı 3'e Yükseldi

Bingöl'de Emniyet Müdürüne Saldırıda Tutuklu Sayısı 3'e Yükseldi

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindeki emniyet personeline yönelik silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan Erhan Şenyuva tutuklandı.Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu,...

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindeki emniyet personeline yönelik silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan Erhan Şenyuva tutuklandı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, Emniyet Müdürü Ürker ve polis memuru Uğur Adlı'nın yaralandığı saldırıyla ilgili gözaltında bulunan Erhan Şenyuva çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Erhan Şenyuva emniyette verdiği ifadede olayla ilgisi olmadığını ve kiralamış olduğu aracın hiçbir şekilde olayın gerçekleştiği yere gitmediğini öne sürdü. Tutuklu bulunan Ali Kılıçgedik'in öncülüğünde Yayladere'den almış oldukları kişileri şehir merkezine girmeden Diyarbakır'ın Lice ilçesine götüreceklerini söyleyen Erhan Şenyuva, ''Ali Kılıçgedik önden giderek bize bilgi verecekti. Yol temiz ise bizi arayarak 'Gelin size çorba içireyim' diyecekti. Kılıçgedik Kervansaray'da, Ali Bozan'ı aradı ve 'Gelin size çorba içireyim' dedi. Biz de hızlanarak Kervansaray'a doğru gittik.'' dedi.

Emniyet müdürüne yapılan saldırıyı kuzeninden duyduğunu ifade eden Şenyuva, ''Ben hemen aracı durdurarak gitmek istemedim. Ancak Ali Bozan tüm mesuliyeti üstlendiğini ve devam etmem gerektiğini söyledi. O esnada Ali Bozan, Kılıçgedik'i arayarak yol hakkında bilgi aldı. Kılıçgedik'in 2 zırhlı aracın olduğunu ancak uygulama yapmadıklarını söyledi. Bende hızlanarak Genç ilçesinde ki köprü girişine vardım. O esnada uygulama olduğunu farkettim. Özel hareket kıyafetli ve yüzü maskeli 2 polis yanımıza doğru yaklaştı. Kimlik sordular.'' ifadelerini kullandı.

Kimliğini polislere verdiğini söyleyen Şenyuva, ''Ben hemen kimliğimi verdim. Aracın arkasında oturanları sordular. Ali Bozan da inşaat işçisi olduklarını söyledi. O esnada ben arabadan indim. Polisler arkada oturanların da kimliğini isteyince arkada oturan kişi araçtan inerek yanında bulunan silahın kurma kolunu çekti ve sonra silah sesleri gelmeye başladı. Bende kendimi polislerin arkasında bulunan ve Bingöl istikametine gitmekte olan araçların arasına attım.'' ifadelerini kullandı.

Polislerin vatandaşlara yere yatın çağrısı yaptığını belirten Şenyuva, ''Kadınlar bağrışıyordu. Polisler yere yatın diye bağırıyordu bende bunların arasına yattım. Daha sonra 2-3 kişinin Genç ilçesine doğru gittiğini görünce bende onlarla beraber gittim.'' dedi.

Olaydan sonra Genç ilçesi köylerinin arazilerinde gizlendiğini belirten Şenyuva, ''Teslim olmayı düşündüm ama korktum. Aradan geçen vakitte hastalandım. Merkeze gelerek bir evde saklandım. Pazartesi günü avukatımı arayarak teslim olacaktım ama Pazar günü yapılan operasyonda ellerimi başımın üzerine koyarak evden çıkıp teslim oldum.'' diye ifade verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.