Binali Yıldırım’a ‘tansu Kaya’ Tepkisi

Binali Yıldırım’a ‘tansu Kaya’ Tepkisi

İzmir'in Aliağa ilçesinde seçimin favorisi olarak gösterilen önceki Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın AK Parti’den aday yapılmaması partilileri kızdırdı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde seçimin favorisi olarak gösterilen önceki Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın AK Parti’den aday yapılmaması partilileri kızdırdı. Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulunan ve AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı binası önünde vatandaşlara hitap eden İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım, kalabalık bir partili grubun tepkisiyle karşılaştı. Kaya’nın aday gösterilmemesine kızan grup, Yıldırım aday olarak İbrahim Ethem Yorulmaz’ın ismini zikredince konuşmayı protesto etti. Grup, “Tansu Başkan” sloganları eşliğinde alandan ayrıldı.

AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı önünde yapılan açık hava toplantısı sakin başladı. Yanına, aday gösterilmeyen Tansu Kaya’yı da alan Yıldırım, esnaf ziyaretlerinin ardından konuşması için hazırlanan alana geldi. Bu sırada konuşmaların yapılacağı platformun hemen arkasındaki binanın balkonuna, “Bu yürekler seninle Tansu Başkan” pankartı asıldı. Aliağa’da AK Parti’nin aday olarak gösterdiği Yorulmaz, konuşmasını, sesini bastıran “Tansu Başkan” tezahüratı altında yaptı. Sloganların kesilmemesi üzerine konuşmasını kısa tuttu. Kalabalığın artan tepkisi üzerine Binali Yıldırım, sözü aday olarak gösterilmeyen Kaya’ya verdi. Kaya, partinin kurulduğu günden beri iyi, kötü, tatlı günler geçirdiklerini, bugüne kadar hep birlikte zorlukları aştıklarını, bundan sonra da birlikte aşacaklarını söyledi: “Biz bu partinin insanıyız. Başka gidecek yerimiz yok. Bölen, parçalayan olmayız. Eğer bir yanlışlık varsa, bir yanlışlık görüyorsa vatandaş haklı tepkisini dile getirmiştir. Biz partimizin emrindeyiz. Bundan sonra bize verilecek görevlerde sonuna kadar partimizin arkasında olmaya devam edeceğiz.”

Daha sonra kürsüye gelen ve tepkilerin sona erdirilmesini isteyen Binali Yıldırım’ın, Aliağa’daki adaylarının İbrahim Etem Yorulmaz olduğunu söylemesi üzerine kalabalığın büyük bölümü, “Tansu başkan” sloganı atarak alandan ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.