BİLSEM’li Öğrenciden Sosyal Sorumluluk Projesi

BİLSEM’li Öğrenciden Sosyal Sorumluluk Projesi

Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Havva İrem Topçu tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi büyük takdir topladı.

Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi Havva İrem Topçu tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi büyük takdir topladı. TÜBİTAK tarafından da kabul edilerek bölge finaline davet edilen proje ile yardımlaşma kültürünün toplumda yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Proje hakkında bilgi veren Ortaokul 6. sınıf öğrencisi Havva İrem Topçu; “Birçok bakkalla yaptığım görüşmede önemli değerlerimizden olan Zimem Defteri uygulamasının çok bilinmediğini gördüm. Bunun üzerine ‘Unutulan Değerlerimizi Yeniden Yaşatıyoruz: Sende Bir Hayırsever Ol’ isimli projeyi hazırladım. Proje Osmanlı döneminde uygulanan ve bugün unutulmaya yüz tutmuş olan Zimem Defteri uygulamasını yeniden hayata geçirerek, insanlar arasındaki yardımlaşmayı teşvik etmek, unutulan kültürel değerlerimizi yeniden hatırlatmak ve atalarımızdan miras hayırseverlik uygulamasını gelecek nesillere aktarmayı amaçlamaktadır” dedi.

adsiz-002.jpg

Konya Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Feridun Göner de; pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntıların giderilmesi amacıyla Hava İrem Topçu tarafından hazırlanan bu projenin önemine dikkat çekerek; “Öğrencimizi tebrik ediyorum. Bu yaşta çocuklarımızın böyle projeler hazırlaması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Özellikle Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde daha da anlamlı hale gelen bu tür hayırseverlik uygulamalarının çoğalarak devam etmesi en büyük temennimizdir. Dinimizin emri olan aynı zamanda atalarımızdan bizlere miras kalan kültürün gençler tarafından yaşatılması gelecek adına bizlere umut olmaktadır. Oda olarak projenin hayata geçirilmesi için gerekli desteği sağladık, bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

adsiz-004.jpg

Selçuklu Yüksel Bahadır Alaylı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Ahmet Topçu da, “Merkezimize devam eden öğrenciler birçok farklı alanda projeler yürütmektedirler. Yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile önemli değerlerimizden olan yardımlaşma kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına büyük katkı sağlayan bu tür projelerin artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu konudaki çalışmalara desteklerimiz bundan sonra da devam edecektir. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Selçuklu BİLSEM Tarih Öğretmeni Osman Kaynar danışmanlığında hazırlanan proje Konya’da bulunan tüm bakkallarda uygulanmaya başlamıştır. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası tarafından da desteklenen proje ile toplumda yardımlaşma ve dayanışma kültürünün yaygınlaştırılması amaçlamaktadır.

adsiz-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum