Bilişim'de önemli adım

Bilişim'de önemli adım

Bakan Yıldırım: Bilişim için 300 milyon TL AR-GE fonu oluşturduk

Bilişim teknolojisi için önemli bir adım daha atıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sadece bilişimle sınırlı olmak üzere 300 milyon liralık Ar-Ge fonu oluşturdukları müjdesini verdi.

Bakan Binali Yıldırım, İstanbul'da bilgi ve iletişim teknolojileri alanında faaliyet gösteren bir şirketin basın toplantısına katıldı.

Yıldırım, sadece bilişimle sınırlı olmak üzere bir ARGE fonu oluşturdukları müjdesini verdi.

Yıldırım, "Sadece bilişim ve ICT ile sınırlı olmak üzere ARGE fonu oluşturacağız demiştik. Şimdi o fonu oluşturduk, uygulama esaslarını da belirledik. Yılda 300 milyon Türk lirasına kadar bir ARGE fonumuz var. Bu fon sadece bilişime başka alanlara yok bugün de bunun müjdesini veriyorum. Gayret sizden fonlama bizden." dedi.

Bakan Yıldırım daha sonra geliştirilen yeni ürünlerin sergilenen alanı gezerek bilgi aldı.

Binali Yıldırım gazetecilerin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım ve onarım çalışmasına ilişkin sorularını da yanıtladı.

Binali Yıldırım, "17 Eylül'de bitmesi planlanırken yaptığımız değerlendirme yeni iş programı ile 30 ağustos'ta çalışmaları bitireceğiz. İŞin yarısı bitmiştir, işin diğer yarısınını takvimi öne çekilmişken artık bu tip değerlendirmelerin bir an önce İstanbulluların bu sıkıntısını giderebilmek için arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.