Bilic: Kusursuz Oynadık, Tek Eksiğimiz Galibiyet Golüydü

Bilic: Kusursuz Oynadık, Tek Eksiğimiz Galibiyet Golüydü

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Dünyanın en iyi liginin temsilcisine karşı ve dünyanın en iyi liginde belki şampiyon olmayan ama sürekli ilk 4 için mücadele eden çok ciddi bir rakibe karşı çok değerli bir puan aldık. Özellikle...

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “Dünyanın en iyi liginin temsilcisine karşı ve dünyanın en iyi liginde belki şampiyon olmayan ama sürekli ilk 4 için mücadele eden çok ciddi bir rakibe karşı çok değerli bir puan aldık. Özellikle dün gece yine burada alınan kötü bir sonuçtan sonra Türkiye için çok iyi çok değerli bir gece oldu” dedi.

Maçın ardından yaptığı basın toplantısında konuşan siyah beyazlı teknik direktör, “Herkes için taraflı tarafsız bütün seyirciler taraftarlar için gerçekten çok iyi bir maç oldu. Böyle bir oyunun parçası olmak böyle bir oyuna katılabilmek her teknik direktörü çok mutlu eder. Böyle oynarken bir de üstüne sonucu alırsanız daha da mutlu olursunuz. Bu akşam biz gerçekten bütün yaptıklarımızla bu maçı seyreden herkesi fazlasıyla mutlu ettik” şeklinde konuştu.

White Hart Lane’e gelen bütün takımların 1 puan aldıklarında memnun olabileceğini söyleyen Bilic, “Kimse buraya favori olarak gelemez. Buna Manchester United da dahil başka takımlar da dahil. Biz de burata favori olarak gelmedik. Ama diğer taraftan ortaya öyle bir performans koyduk ki bu sonuçtan memnun olmamamız kesinlikle mümkün değil. Maçın ilk dakikasından itibaren tamamiyle üstündük. Çok iyi pas yaptık. Neredeyse kusursuz bir şekilde oynadık. Tek bir eksiğimiz vardı. Golü bulamadık ve bu koşullar altında devre arasına 1-0 geride girmek gerçekten can sıkıcıydı” dedi.

Devre arası konuşmasında oyuncularına ‘Kafanızı kesinlikle öne eğmeyin. Pas yapmaya devam edelim’ dediğini anlatan Bilic, “Neyseki oyunun final bölümünde beklediğimiz gol geldi. Oyuncularımla gerçekten gurur duyuyorum. Türkiye için gerçekten çok iyi çok önemli bir puan aldık.” diye konuştu.

“Premier ligde çalışmak ya da teknik direktörlük yapmak gibi bir hedefiniz var mı?” şeklindeki bir soruya Bilic, “Burada kesinlikle iki yüzlü davranmayacağım. Gerçekten gurur duyduğum çok büyük bir kulubün teknik direktörlüğünü yapıyorum ve orada gerçekten çok mutluyum ve takımım böyle oynamaya devam ettiği müddetçe, biz bu performansları ortaya koymaya devam ettiğimiz müddetçe orada çalışmaya devam edeceğim” diye cevap verdi.

“Avrupa’daki iyi performansa karşılık Türkiye’de istenilen performansı neden ortaya koyamıyorsunuz” şeklindeki bir soruya ise Bilic şöyle cevap verdi: “Üç iç saha maçımızda Asteras maçını ayrı tutuyorum. Maçta gerçekten şanssızdık. Oyunumuz iyi bir oyundu ama sonuç alamamıştık. Zeminle stad koşullarıyla ilgili ciddi sorunlar yaşadık. Stad çok büyük bir stad, kapasiteyi biliyorsunuz 80 bin civarında ve oraya sadece 5 bin taraftar geldiğinde hiçbir şekilde futbol atmosferi yaratamıyorsunuz. Zeminden artık herhalde konuşmaya gerek yok. Zemin zaten oynanamaz bir halde ve zemin o halde olunca bu akşam ortaya koyduğumuz gibi bir performansı orada göstermemiz kesinlikle mümkün olmuyor. Dış sahada bu sezon 2’de 2 yaptık ama iç saha maçlarında bu söylediğim koşullar nedeniyle ciddi şekilde zorlanıyoruz ve geçen sezon da bu durum böyleydi. Büyük hedeflere oynayan, şampiyonluklar kazanan, kupalar kaldıran takımların hikayelerine baktığınızda şuna sık sık rastlarsınız. İç sahada çok iyi sonuçlar elde etmişlerdir. İç sahada seriler yapmışlardır. Biz ne yazık ki böyle bir avantajı kullanamıyoruz. Deyim yerindeyse evsiz bir şekilde oynuyoruz. Dün akşam burada antrenmana geldiğimizde, oyuncuları gördüğümde adeta küçük çocuklar gibilerdi ve antrenmanın bitmesini kesinlikle istemediler. Çünkü zemin onlara gerçekten büyük bir keyif verdi. Londra’daki taraftar sayımız bizi destekleyen taraftar sayısı İstanbul’daki taraftar sayısından daha yüksek. Taraftarlarımızı kesinlikle takdir ediyorum. Onların bizim için çok büyük bir yeri var. Ama onların yardımına ihtiyacımız var. Misyonumuz şampiyon olmak. Onlardan da lütfen yardım bekliyoruz.”

Tottenham kalecisi Loris’in performansına ilişkin bir soruya ise Bilic, “Loris’i değerlendirmek için onunla ilgili olumlu bir görüş bildirmek için bu geceki performansını beklemeye zaten gerek yoktu. Loris gerçekten çok üst düzey bir kaleci. Harika bir kaleci. Tottenham’a ilk transfer olduğunda buraya ilk geldiğinde onunla ilgili bazı şüpheler vardı. İngiliz basını böyle baskılar yapmayı sever oyuncular üzerinde ama Loris Lyon’da da Fransa’da oynarken de çok olağanüstü performanslar da göstermişti. Bence kalecilik seviyesinde dünyanın en iyilerinden biri” diye cevap verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.