Bilgin: Türkiye’nin Tohumculukta Bölgede Lider Olması İçin Uğraşıyoruz

Bilgin: Türkiye’nin Tohumculukta Bölgede Lider Olması İçin Uğraşıyoruz

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgin, tohumculuk alanında Türkiye’nin bölgede lider olması için uğraştıklarını söyledi.

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgin, tohumculuk alanında Türkiye’nin bölgede lider olması için uğraştıklarını söyledi.

TÜRKTOB Heyeti ile birlikte kısa adı ECOSA olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Tohum Birliği’nin 1-3 Ekim tarihleri arasında Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te düzenlenen 'Tohumluk Ticaret Kongresi'ne katılan Ayhan Bilgin, kongrede tohum ticaretinin tüm boyutlarının ele alındığını ifade etti.

Kongre hakkında açıklama yapan TÜRKTOB Başkan Yardımcısı Bilgin, tohumculuk alanında Türkiye’nin bölgede lider olması için uğraş verdiklerini belirtip şunları söyledi: "Teknoloji geliştiren, rekabet gücü yüksek, tohum ihracatını artıran bir Türkiye için uluslararası alanda çalışmalarımız devam edecek. Nitekim tohum ihracatımız gerçekleştirdiğimiz yurt dışı seyahatlerinde katkısı ile son 10 yılda önemli artışlar kaydetti.’’ şeklinde konuştu.

Ayhan Bilgin, ‘’Seyahatimizin bir diğer amacı da çiftçilerimiz, sanayicilerimiz ve tüketicilerimiz için sürekli olarak alternatif çeşitler ve kaliteli tohumluklar sunma konusunda üye şirketlerimizi teşvik etmek. Temaslarımız sırasında gerçekleştirdiğimiz teknik geziler bu açıdan çok faydalı oluyor.’’ ifadelerini kullandı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin tohumculuk için Türkiye'nin çok büyük bir potansiyel olduğunu bildiklerini ifade eden Bilgin, bu potansiyeli yerinde görmek amacıyla katıldığımız Tohumluk Ticaret Kongresi sırasında ev sahibi Kırgızistan başta olmak üzere, İran, Tacikistan, Afganistan, Pakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Kazakistan’dan gelen ticaret heyetleri ile bir araya geldiklerini, tohum ticaretinin sorunlarına çözüm ürettiklerini söyledi.

Tohumluk Ticaret Kongresine katılan firmaların enformasyon toplama, güncel bilgileri paylaşma, yeni ortaklıklara imkan hazırlama noktasında çok başarılı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bilgin, aynı tarihlerde Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi tarafından düzenlenecek uluslararası katılımlı 1. Orta Asya Modern Tarım Teknikleri ve Bitki Besleme Kongresine de katıldıklarını açıkladı.

TÜRKTOB Başkan Yardımcısı Ayhan Bilgin, seyahat kapsamında ilgili kurumlarda teknik incelemelerde de bulunduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.