Bilgen ve Beştaş'a tutuklama kararı

Bilgen ve Beştaş'a tutuklama kararı

HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ayhan Bilgen hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan iki isimden Beştaş tutuklandı, Bilgen'in adliyedeki işlemleri devam ediyor.

Haklarındaki "terör soruşturması" kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan, HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ile Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bilgen ve Beştaş Diyarbakır'da göz altına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilleri Bilgen ve Beştaş'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle çıkarıldıkları mahkemece ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılması kararına itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Bilgen ve Beştaş hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı verdi. Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliğinde sorgusu tamamlanan Beştaş "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.

Ayhan Bilgen hakkında henüz karar verilmedi. 

Lezgin Botan serbest bırakıldı

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van Ferit Melen Havaalanında gözaltına alındı. Polisler eşliğinde Van Adliyesi'ne getirilen Botan'a avukatları eşlik etti. Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşmaya katılmayan Botan hakkında 'zorla getirme' kararı vermişti. Mahkeme heyeti, Botan hakkında ikinci duruşmada 'yakalama emri' düzenlenmesine ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar vermişti. Botan, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.