Bijuteride Konya markası

Bijuteride Konya markası
Hediyelik eşya ve takı sektörü Konya'da hareketli durumda. Bijuteri olarak Konyada hem toptan olarak hem de perakende olarak birçok çeşit satışa sunuluyor

Özellikle Mevlana Müzesi civarındaki esnaflar bijuteri üzerine önemli miktarda satışlar yapıyor. Hatta bijuteri üzerine toptan satış yapanlar sadece Konya değil Türkiye’nin her yerine ürün pazarlıyor. Mevlana Müzesi civarında toptan bijuteri üzerine satış yapan Barış Alıcı, sektörün birçok çeşit ürünü bünyesinde barındırdığını söyledi. Konya ve Türkiye geneline satış yaptıklarını ifade eden Alıcı, “Yaklaşık 10 bin çeşit ürünümüz var. Konya’da birçok perakendeciye ürünleri biz pazarlıyoruz. Sadece Konya’ya değil ilçelerimiz ve çevre illere de ürün satışı yapıyoruz. 2 tane servis aracımız ile özellikle sahil kesimlere ürün götürüyoruz. Bijuteri en fazla turistik yerlerde satılıyor” dedi. Lüks bijuteri ve otantik ürünlerin satışını yaptıklarını belirten Alıcı, başta; toka, yüzük, kolye, künye ve broş olmak üzere binlerce çeşit ürünün olduğunu kaydetti.

TURİSTLERİN İLGİSİ YOĞUN

Bijuteriye turistlerin yoğun ilgisini olduğunu ifade eden mağaza sorumlusu İsmail Doğan ise, özellikle yaz aylarında yoğun çalışarak geçirdiklerini belirtti. Doğan, “Yaz aylarında kolye setleri, yüzük, broş, künye gibi ürünler ağırlıklı satılıyor. Özellikle Konya’ya gelen yerli turistlerin bijuteriye ilgisi yoğun. Sadece yerli turistlerin değil bijuteriye meraklı yabancı turistlerin de onlarca çeşit ürün aldığı oluyor. Mevlana Müzesi’nin civarında birçok vatandaşımızı geçimini bu sektörden sağlıyor” diye konuştu. Kış aylarında da toka satışının yoğun olduğunu vurgulayan Doğan, okulların açılmasıyla birlikte kız çocuklarının fazla miktarda toka aldığını belirtti. Ürünlerin ağırlıklı olarak Çin’den ithal edildiğini belirten Doğan, maliyetin ve satış fiyatlarının çok düşük olduğunu söyledi. Geçen yıllara oranla bu yıl işlerin düşük olduğuna dikkat çeken Doğan, “Vatandaşlarımız fiyatlarda her hangi bir yükselme olmamasına rağmen bijuteriye ilgi duymadı. Fiyatlarımız aksine geçen yıllara oranla çok düşük. Ama bijuteri sektörünün geneli bu yılı sönük geçirdi. Umudumuz Şeb-i Arus törenleri. O güzel haftada satışlarımızın iyi olması kış aylarını sıkıntısız geçirmemize sebep olacaktır. İnşallah hedefimiz olur” ifadelerini kullandı. Bijuteri sektöründe alternatifinde çoğaldığını aktaran Doğan, son dönemlerde Çin malı kalitesiz saat satışlarının yaygınlaştığını bunun da bijuteri satışlarını etkilediğini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.