Biga Ticaret Sanayi Odası Fuarı Açıldı

Biga Ticaret Sanayi Odası Fuarı Açıldı

Biga 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 8. Biga Ticaret ve Sanayi Festivali, Biga Belediye Kapalı Pazar Yeri'nde açıldı.

Biga 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 8. Biga Ticaret ve Sanayi Festivali, Biga Belediye Kapalı Pazar Yeri'nde açıldı.

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş açılışta yaptığı konuşmada ilçeye yeterli teşvik verilmediğini, sütün, hayvanın para etmediğini vurgulayarak, "Türkiye’ye esnaflığı öğreten Biga’dır. Ekonomi; teşvik, alt yapı, organize sanayi bölgesi ve ulaşıma bağlıdır. Karabiga Limanı’nı eskisi gibi kullanalım. Hızlı treni Çanakkale’ye getirmezseniz turizmi geliştiremezsiniz." ifadesini kullandı

Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü de Biga'nın son yıllarda çok büyük bir ilerleme gösterdiğini belirtip, "Markalaşıp, sanayinin her alanında ilerleyen Biga, bu fuarla başarısını taçlandırdı." dedi.

Kaymakam Fatih Genel de konuşmasında, Biga 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve 8. Ticaret ve Sanayi Festivali denilince kafa karışıklığı olduğunu belirtip, "Biga Ticaret ve Sanayi Festivali değil çoktan fuar oldu. Biga; yem, un, tarım, hayvancılık ve sanayi şehridir. Doğtaş’ın kurulması gelişimi tetikledi. İÇDAŞ’ın, Alarko’nun Biga’ya yönelmesi tesadüf değil. Biga ikinci şahlanışını yaşıyor.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Özkan ise Biga Fuarı'nın bugün bölgenin en zengin fuarı durumunda olduğunu belirtip, "Burada prestijli ve etkileyici bir atmosferi idrak ediyoruz. Biga’da her gün daha ileriye gidiyor. İnşaat ve hizmet sektöründeki gelişmeler, Biga’yı çekim merkezi haline getiriyor. Son on yıldır hızla ilerleyen bir tempoda olan Biga, kamu yatırımlarından nasibini alan ve 2023 vizyonunu belirlemiş bir şehirdir.” dedi.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, bu yıl festival ve fuar etkinliklerine Biga Belediyesi, Biga Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Biga İlçe Müdürlüğü, Biga Ziraat Odası, KOSGEB, Çanakkale Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Tarkoop, Haykoop, Biga Süt Birliği, Biga Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nin destek ve işbirliği ile gerçekleştirildiğini söyledi. Henüz sekiz yaşındaki festivalin yedi firma ile başladığını dikkat çeken Doğan, "Sekiz yılda gelinen nokta çok daha iyi anlaşılacaktır. Dünya’da ve hatta Türkiye genelinde büyüme rakamları düşerken, Biga’mızdaki büyüme hızla devam ediyor. Standları gezdikçe bu gerçeği birlikte göreceğiz." diye konuştu.

Açılış törenin yapılmasından sonra katılımcılar fuar alanı gezdi. Açılışa, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek temsilcileri, daire amirleri, fuara katılan firma temsilcileri ile Bigalılar katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.