Beyşehir’in haber makinesi

Beyşehir’in haber makinesi

Beyşehir Göl Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü görevinin yanı sıra bir haber ajansının bölge temsilciliğini başarı ile devam ettiren gazeteci Ali Rıza Önses, yaptığı haberleri sadece Konyaya değil Türkiyenin dört bir yanına ulaştırıyor.

Gazetecilik mesleğine uzun yıllar önce babası Mustafa Önses’in yanında başladığını ifade eden Önses, “Babam Seydişehir Postası Gazetesi’nin sahibi idi. Kendi gazetesinin yanı sıra uzun yıllar yaygın bir gazetenin temsilciliğini de yapıyordu. Ben de babamın yanında çok küçük yaşlarda mesleğe başladım ve ilk haberlerimi Seydişehir’de yaptım” dedi.2000 yılında Beyşehir’e geldiğinde Beyşehir Göl Gazetesi’nde muhabir olarak göreve başladığını da belirten Önses, “9 yıldır ilçede mesleğimi devam ettiriyorum. Bugün çalıştığım gazetenin yazı işleri müdürlüğü görevinin yanı sıra bir haber ajansının da temsilciliğini yapıyorum. Beyşehir haber açısından oldukça zengin bir ilçemiz. İlçenin gerek tarihi gerek kültürel özelliği sayesinde haber bulma açısından bir zorluk yaşamıyoruz. Ancak ilçemizin küçük olması ve herkesin birbirini tanıması nedeniyle bazı adli olayların haber yapılmasında zorlanıyoruz. Bunun haricinde bir sıkıntımız yok” diye konuştu.
Önses, Beyşehir’de adli olayların çok fazla olmadığını da belirtirken, “Her ilçede olduğu gibi burada da bazı adli olaylar oluyor. Bunların haberlerini de mutlaka yapmak zorundayız. Ancak bizim asıl hedefimiz tarihi ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkarmak, ilçemizin tanıtımı konusunda daha güzel haberler yapmak ve ilçe halkımızın haklarını korumak. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmam. İlçede yayın hayatını devam ettiren diğer gazete ve televizyon ile birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu birliktelikte mesleğimizi daha kolay ve etkili bir biçimde devam ettirmemizi sağlıyor” dedi.
Kendisi için, ‘Beyşehir’de kuş uçsa haber yapar’ yaklaşımını da değerlendiren Ali Rıza Önses, “Beyşehir denilince akla ilk olarak Beyşehir Gölü, adalar, kuş ve balık çeşitleri, leylekler vadisi gibi doğal güzellikler gelir. Bu doğal güzelliklerin yanı sıra kültürel açıdan oldukça zengin bir tarihe sahip olan ilçemizde tabi ki atılan her adımda bir haber bulman mümkün. İlçemiz veya çevresinde günlük haber yaptığımız ve bu haberleri ajans aracılığı ile Türkiye geneline duyurduğumuz için böyle bir ifade kullanıyorlar. Bu da benim hoşuma gidiyor” diyerek mesleğinin güzelliğini dile getirdi.
40 yaşında ve bir çocuk babası olan Ali Rıza Önses, gücünün yettiği sürece mesleğini Beyşehir’de devam ettireceğini ifade ederek, “Mesleğimi gerçekten çok seviyorum ve bırakmaya hiç niyetim yok. Benim için önemli olan mesleğimi en iyi şekilde devam ettirmek ve ilçemiz için her zaman hayırlı haber yapmak. Yaptığımız haberler ile hiçbir zaman ilçemizin zararına olacak bir konuyu ön plana çıkarmadık. Tüm resmi kurumlar ve özel sektör ile bu açıdan güzel bir uyum içerisindeyiz. Bizim için önemli olan Beyşehir’in tanıtımının en güzel şekilde yapılması ve bunun için tüm zorluklara göğüs germek” diyerek mesleğine verdiği önemi gösterdi.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.