Beyşehir’i korumak boynumuzun borcu

Beyşehir’i korumak boynumuzun borcu

Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, Beyşehiri korumak için ellerini taşın altına koyduklarını ifade ederken en büyük isteklerinin ise doğalgazın ilçeye gelmesi olduğunu söyledi.

Tan, “Bizler Beyşehir sevdalısı olarak ilçede Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Derneği’ni hayata geçirdik. Tek amacımız gölümüzü, çevremizi, balığımızı ve tüm güzelliklerimizi korumak. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bizim en büyük takipçisi olduğumuz iki konu var. Birincisi göl suyunun kotasının korunması ikincisi ilçeye doğalgazın getirilmesi” dedi.Tan, doğalgaz konusunda verilen müjdeli açıklamalara rağmen, yıllardır bu sorunun çözülemediğini belirterek, dernek olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a bir mektup yazdıklarını söyledi.
Tan, “Bakanımıza yazdığımız mektupta; göl ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Beyşehir’in doğalgaz kullanımının olmaması sonucu özellikle kış aylarında çevresel bir felaketin eşiğine geldiğine vurgu yaptık. Kış döneminde kömür sobaları ve kaloriferli sistemlerin yol açtığı kirlilik ile egzoz gazlarının meydana getirdiği olumsuzluklara dikkat çektik ve bu yüzden kent merkezinde göz gözü göremez bir hal yaşandığına işaret ettik. Bu aşırı kirliliğin çevresel boyutları ile birlikte insanları bezdirdiğini aktardık. Beyşehir halkı olarak dumansız, zehirsiz, kirsiz, passız bir çevrede ve doğada yaşamak arzusunda olduğumuzu ifade ettik. Seydişehir’e giden doğalgaz hattından Beyşehir’in de faydalanmak istiyoruz.  Bu hattın mesafesinin ilçemize uzaklığı sadece 20 kilometre. Bunun gerçekleşmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.
Tan,  AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar’ın 2004 yılında ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, “Seydişehir’e 27 kilometrelik bir mesafesi olan Beyşehir’e en kısa sürede doğalgaz gelecek” şeklinde verdiği müjdenin ardından 5 yıl geçti. Komşu ilçede doğalgaz kullanımı başlarken, Beyşehir deyim yerindeyse “havagazı” ile ısınmaya devam ediyor.
Sayın Milletvekilimiz İlçe Teşkilatı’nda yaptığı açıklamada, “Seydişehir’e 27 kilometrelik bir mesafesi olan Beyşehir’e en kısa sürede doğalgaz gelecek” şeklinde müjde vermişti.  Bu müjdenin verilmesinin ardından umutlu bir bekleyiş içerisine giren Beyşehirliler, 2006 yılında beklenmedik bir şekilde gelişen kötü bir haberle adeta şok yaşadı.
Beyşehir doğalgaz lisans ihalesinden çıkarılmıştı. Bunu ise vekillerimiz ne yazık ki seyirci kaldı. Aradan geçen 5 yıla rağmen doğalgaz konusunda Beyşehir için olumlu bir gelişme yaşanmadı. Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Derneği olarak ilçemizin bu isteği yerine getirilene kadar girişimlerimiz devam edecek” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.