Beyşehir'de su ürünleri denetimi

Beyşehir'de su ürünleri denetimi

Beyşehir ilçesinde, su ürünleri kontrol ekipleri tarafından göl üzerinde su ürünleri denetimi gerçekleştirildi.

Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı kontrol ekipleri tarafından Beyşehir Gölü'nün muhtelif açık alanlarında yapılan denetimlerde, Bakanlık tarafından balık avında kullanımı yasaklanan toplam 9 bin metre uzunluğunda küçük gözlü misina ağı tespit edildi.

Ekipler tarafından teknelere çekilerek imha edilmek üzere toplanan ağlar üzerinde, çok miktarda takılı vaziyette bulunan canlı balıklar ise yaşam alanı olan göl sularına tekrar bırakıldı.

Serbest dönemde su ürünleri avcılığı faaliyetlerinin kontrolü amacıyla yapılan denetimlerde 3 avcıya, yasak olan misina ağı kullanması sebebiyle kişi başı 2 bin 110 lira olmak üzere toplam 6 bin 330 liralık idari para cezası uygulandı.

Göl üzerindeki denetimlerin bundan böyle de aralıksız olarak devam edeceği, tüm sularda kullanılması yasak olan misina ağlar ile serbest ağlarda ağ göz açıklıkları ve balık boyları gibi konular üzerinde bu kontrollerde hassasiyetle durulduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.