Beyşehir'de park çalışmaları

Beyşehir'de park çalışmaları

Beyşehir'de, Belediyeye ait Göl Düğün Salonu, önümüzdeki günlerde yıkılarak bulunduğu alan park haline dönüştürülecek.

Beyşehir'de, Belediyeye ait Göl Düğün Salonu, önümüzdeki günlerde yıkılarak bulunduğu alan park haline dönüştürülecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, önümüzdeki günlerde yıkımına başlanacak ve iç müştemilatı sökülmeye başlanılan Göl Düğün Salonu'nda incelemede bulundu.

Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok düğün, kongre, toplantı, konferans ve etkinliğe ev sahipliği yapan, günümüzde ise artık ihtiyaca cevap veremez hale gelen Göl Düğün Salonu'nun yıkımına karar verilmesinin ardından çalışmalar için düğmeye basıldığını belirtti.

İlçenin, büyük toplantıların yapılabileceği, 750-1000 kişilik konferansların verilebileceği bir kültür ve yaşam merkezine ihtiyacı olduğunu ifade eden Özaltun, "Şükürler olsun ki, bunun inşaatını başlattık ve bitirmek üzereyiz. İnşallah belki 1-2 aya kalmaz açılışını gerçekleştirebileceğiz. Buranın hizmete girmesiyle birlikte içinde bulunduğumuz küçük salona artık gerek kalmayacak." dedi. 

 Özaltun, şunları kaydetti:

"Artık burayı yıkılmasının ardından daha farklı bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Binayı ve etrafını yıktıktan sonra burada bir park alanı oluşturacağız. Amacımız Beyşehir'de bu göl düğün salonunun bulunduğu çevre, bitişiğindeki Taşköprü Aile Çay Bahçemizin olduğu ve kültür sanat merkezimizin olduğu yerle birlikte Ali Bilir Otel’in arasındaki alanı boşaltmak istiyoruz. Emekliler Konağı'nda çay içen bir amcamızın Çarşı Camisi'ni karşıdan görebileceği şekilde bir vadi açmak amacımız. Ayrıca, ilçemiz merkezinde şu anda hem otopark yönünden, hem de boş alanlar yönünden çok problem ve sıkıntılar yaşıyoruz. Burada bağımsız oluşturacağımız yeni bir park alanıyla kanal kenarındaki alanımız ve etrafı daha da nefes alacak ve daha güzel bir konum ve görünüme kavuşmuş olacak. Bunun için bir dönüşümü burada başlatıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.