Beyşehir'de gün batımı bir başka
Türkiye'nin hemen hemen hiçbir yerinde bulunmayan bu doğal zenginliğin tadını çıkarmak isteyenlerin ilk adresi Beyşehir oluyor. Çünkü Beyşehir'de gün batımı bir başka
BEYŞEHİR BİR AKDENİZ ŞEHRİNİ ANDIRIYOR
Türkiye'nin en büyük Milli Parkı ve en büyük tatlı su gölü ile üçüncü büyük gölüne sahip olan Beyşehir, dünyada gün batımının en iyi izlendiği yerlerden bir tanesi. Beyşehir adeta saklı bir cennet. Konya turizminin önemli bir ayağını oluşturuyor. Beyşehir'in tarihi zenginliği kadar doğal güzellikleri de önemli. Türkiye'nin hemen hemen hiçbir yerinde bulunmayan bu doğal zenginliğin tadını çıkarmak isteyenlerin ilk adresi Beyşehir oluyor. Konya'nın beşinci büyük ilçesi ve bugün yaklaşık 70 bin nüfusa sahip olan Beyşehir, doğal zenginliğiyle bir Akdeniz şehrini andırıyor. Beyşehir, düzenlediği etkinliklerle sıkça adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Göl Festivali'ne ilçe içinden ve dışından binlerce kişi katıldı.
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MİLLİ PARKI
Beyşehir'de gün batarken göl suları kızılın yüzlerce ışıltısıyla rengarenk kesiliyor. Türkiye'nin en büyük Milli Parkı olan Beyşehir Gölü, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü ve üçüncü büyük gölü konumunda bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye’de gün batımının en iyi izlendiği yerlerden bir tanesi. Beyşehir'de bulunan Kız Kale Adası da Türkiye'nin ikinci büyük kuş cenneti. Dünyanın en büyük yer altı ırmağı, Beyşehir Gölü ile Manavgat Şelalesi arasında akıyor. Beyşehir Gölü, Konya ve Isparta sınırları içerisinde bulunuyor ve yüzölçümü, yağışların azlığı nedeniyle 520 kilometrekareye kadar düştü. Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan ve Konya Ovası'nın güney batısında bulunan göl havzası içerisinde 2 il, 34 belediye 22 köy ve 2 milli park mevcut. Ekonomik anlamda balıkçılık ve saz kesimi temel faydalanma yoludur. Göl etrafında 5'i aktif toplam 13 adet Su Ürünleri İşleme Fabrikası bulunuyor. Halen Beyşehir'in içme suyu ihtiyacını Beyşehir Gölü karşılıyor. Ayrıca göl havzasında 22 türde 107 bin su kuşunun olduğu tespit edildi.
EŞREFOĞLU CAMİİ, AĞAÇ MÜZESİ GİBİ
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren ve bu listede kalıcı olmayı hedefleyen Eşrefoğlu Camii, Vali Aydın Nezih Doğan'ın deyimiyle, “Medeniyetimizin en önemli eserlerindendir.” Beyşehir'e gelen turistlerin uğrak adresi olan Eşrefoğlu Camii, yıllara inat dimdik ayakta duruyor. 1296-1299 yılları arasında Eşrefoğlu Süleyman Bey tarafından yaptırılan cami, anıtsal taç kapısı, eşsiz mihrap ve minberi, üstün ağaç ve çini işçiliği yönünden bir ağaç cami müzesi gibi. Türk mimari tarzının en güzel ahşap örneklerinden olan cami civarında ayrıca, Demirli Mescit ve İsimsiz Türbe gibi yapılar da bulunuyor. Eşrefoğlu Camii, Beyşehir turizminin en önemli ayağını oluşturuyor.
MUSTAFA ÜNÜVAR
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.