Beyşehir, mali kriz yaşıyor

Beyşehir, mali kriz yaşıyor

Bölgesel Amatör Lige yükselen Beyşehir Belediyesporda mali kriz kapıyı çaldı

Bölgesel Amatör Lige yükselen Beyşehir Belediyespor’da mali kriz kapıyı çaldı. Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, futbol takımlarının büyüdükçe idare edilmesinin daha da zorlaştığını söyledi

 

Konya 1. Amatör Küme Süper Grup’ta geride kalan sezonu birinci sırada tamamlayarak önümüzdeki sezon deplasmanlı amatör liginde oynama hakkını kazanan Beyşehir Belediyespor’da mali kriz şimdiden kapıyı çaldı. Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, futbol takımlarının büyüdükçe idare edilmesinin daha da zorlaştığını belirterek, “Beyşehir Belediyespor’u sadece Belediyenin imkanları ile götürmek mümkün değil.”diye konuştu. Taşcı, yeni sezonda deplasmanlı ligde mücadele edecek Beyşehir Belediyespor’a bölgede yaşayan Beyşehirli işadamlarının da sahip çıkarak destekte bulunmasının şart olduğunu belirterek, “Önümüzdeki günlerde işadamı hemşerimiz Ali Akkanat Beyşehir’e gelecek. Onunla da bu konuyu görüşeceğiz” dedi.

Taşcı, sezonun kapanmasının ardından bu konuya fazla bir ağırlık veremediklerini belirterek, şu değerlendirmelere yer verdi: “Eğer işadamlarımız bu konuya destek vermezlerse, bu işi yürütmek çok zor. Çünkü bunun sonu yok futbolda. Yani bir güreş ya da tekvando takımını, futbol takımının beşte biri gibi bir maliyetle uluslar arası boyutta götürebiliyorsunuz ama futbol takımının küçük bir organizasyonu bile çok büyük paralar tutuyor. Konyaspor‘u bile işadamlarının desteği olmadığı için yürütemiyorlar. O bakımdan, yeni bir oluşumla bütün işadamlarımızın, esnafımızın, sanayicimizin de katkı sağlayacağı birlikteliği oluşturmak zorundayız. Daha büyük işadamlarımızın Ali ve Kamil Akkanat beylerden beklentimiz ise bu işe sahiplenmeleri yönünde olacak. Özellikle Sayın Akkanat’la bu konuda bir görüşmemiz olacak. Eğer bu sahiplenme olursa hiçbir sorun olmadan 3.lig, hatta 2.lige bile çıkılabilir. Beyşehir’de çok iyi bir futbolcu altyapımız var. Futbolcularımız, yöneticilerimiz ve Nail hocamız ise bu konuda özveri ile çalışıyorlar. İnşallah bu destekleri sağlayıp gelecek sezon Beyşehir’i hak ettiği yere, daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız.”

Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Belediyespor’un yeni sezonda da müsabakalarını yapacağı 75. Yıl Cumhuriyet Stadyumu’nun karşı bölümüne yaz döneminde bir tribün de inşa edileceğini belirterek, “Karşıdaki yolda bir indirme çalışması olacak. Orada istinat duvarı ile birlikte yeni tribünler oluşturacağız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün mühendisleri bu konuda şu anda bir çalışma yapıyorlar. Henüz proje elimize geçmedi ama Genel Müdürlüğü’nde 300 bin liralık bir ödenek konusunda taahhüdü var. Bu çalışmalar için bu ödenek sanıyorum yeterli gelecek” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.