Beykoz'daki Yangınlarında Kasıt İddiası

Beykoz'daki Yangınlarında Kasıt İddiası

Beykoz’da iki katlı binada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir kişinin son anda yanmaktan kurtarıldığı yangına itfaiye ekipleri havadan ve karadan müdahale etti. Mahalle sakinleri, son günlerde peş peşe çıkan yangınların imar...

Beykoz’da iki katlı binada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir kişinin son anda yanmaktan kurtarıldığı yangına itfaiye ekipleri havadan ve karadan müdahale etti. Mahalle sakinleri, son günlerde peş peşe çıkan yangınların imar nedeniyle kasıtlı çıkarıldığını iddia etti.

Yangın, saat 15.00 sıralarında Yeni Mahalle Kumru Sokak’taki bir evde başladı. Abbas Demir’e ait evde başlayan yangın, kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Çevredeki diğer binalara da sirayet eden alevleri başka bir iş için havalanan Büyükşehir Belediyesi’ne ait yangın söndürme helikopteri fark etti. Kısa sürede olay yerine ulaşan söndürme helikopteri, yağınla ilgili komuta merkezine bilgi verdi. Olay yerine Beykoz, Kavacık, Çavuşbaşı ve Çengelköy itfaiye grupları gönderildi. Evde bulunan 18 yaşındaki genç kız ise yanmaktan son anda kurtarıldı. Genç kız, ambülansla hastaneye kaldırıldı. Bu sırada bazı vatandaşlar da alevlerin kendi evlerine sıçramaması için büyük çaba gösterdi. Bazı vatandaşlar hortum uzatarak evlerini korumaya çalıştı.

Yangın, ekiplerin yaklaşık bir saat süren çalışmalarından sonra tamamen söndürüldü. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangın sırasında çevrede maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Öte yandan bazı vatandaşlar son zamanlar bölgede peş peşe yangınların çıktığını, yangınların arkasında karanlık kimselerin bulunabileceğini öne sürdü. Cihan kamerasına açıklama yapan mahalle sakini Erol Battal, “İlk önce bizim evimiz yandı. Daha sonra evimizin yanındaki başka bir ev yandı. Son zamanlarda diğer birkaç evde de yangın çıktığını duyduk. Yangınların arkasında bazı soru işaretleri var. Araştırılmasında fayda var. İmar nedeniyle yangınların çıkarılma ihtimali aklımıza geliyor. Biz yetkililerin bunu araştırmasını istiyoruz.” dedi. Başka bir vatandaş da, “Mahallemizde ilginç yangınlar çıkıyor. Aklımızda soru işaretleri var. Buraların imara açılacağını duyuyoruz. Bununla ilgili olabilir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.