Beyazay Derneği Van'da Toplandı

Beyazay Derneği Van'da Toplandı

Türkiye Beyazay Derneği'nin Doğu Anadolu Bölge toplantısı Van'da yapıldı. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, insanların hayatlarının anlam kazanabilmesi için, toplumda var olabilmeleri bir çok değişkenin olduğunu fark ettiklerini...

Türkiye Beyazay Derneği'nin Doğu Anadolu Bölge toplantısı Van'da yapıldı. Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, insanların hayatlarının anlam kazanabilmesi için, toplumda var olabilmeleri bir çok değişkenin olduğunu fark ettiklerini söyledi.

    Van’da bir otelde yapılan toplantıya Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Genel Sekreter İlhan Kahraman, Türkiye Beyazay Derneği Van Şube Başkanı Esra Çiçeksay Soydan katıldı. Tanıtım toplantısından sonra konuşan Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, insanların hayatlarının anlam kazanabilmesi için, toplumda var olabilmeleri bir çok değişkenin olduğunu fark ettiklerini belirtti.

    Beyazay Derneği olarak birçok ailenin 'benim çoğum ne olacak' kaygısını bitireceklerini belirten Ayva, "Biz artık topluma yararlı olacak insanlar yetiştireceğiz. Devlet dairelerinde çalışan engelli kardeşlerimizin hem verimlilik seviyesini, hemde etkinlik seviyesini yükseltip topluma faydalı hale getirmemiz gerekiyor. Tabi yakın zamanda engelliler için yeni bir düzenleme yapılacak. Buradan da sorunları olan engelli kardeşlerimizin sorunlarını milletvekilleriyle, valilikle bir şekilde gerekli yerlere bildirmeleri gerekiyor. Bizde Beyazay olarak imkan bulup imkansızı başarmak istiyoruz. Van’da da çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Biz sürekli bunu diyoruz. Bilgi zenginlere ve şehirlere mahkum değildir. Dolayısıyla Van’da çok önemli gelişmelerin ayak seslerini hissediyoruz." şeklinde konuştu.

    Van Valisi Aydın Nezih Doğan da eğitimin önemine değinerek “Eğitilmek sadece örgün eğitim kurumları dediğimiz bakanlığa bağlı özel sektörlerin açtığı okullardan geçmek anlamına gelmiyor. Eğitilmiş olmak öğrencinin kendi iradesini ortaya koymasıdır. Eğer öğrenci kendi iradesini ortaya koyarsa o karşılığını mutlaka buluyor. Hiçbir emek yok ki heba olmuyor bu âlemde. Her şey mutlaka karşılığını buluyor. Çağdaş insanlar ve modern insanlar mutlaka sosyal sorumluluk sahibi olan insanlardır. Sadece kendileri için değil, yaşadıkların toplum içinde yaşayan insanlardır." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.