Beyaza Bürünen Uzungöl Doğa Tutkunlarını Bekliyor

Beyaza Bürünen Uzungöl Doğa Tutkunlarını Bekliyor

Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Bölgede son günlerde yüksek kesimlerde etkili olan karla Uzungöl, beyaza büründü. Karla kaplı göl manzarası ile...

Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Bölgede son günlerde yüksek kesimlerde etkili olan karla Uzungöl, beyaza büründü. Karla kaplı göl manzarası ile beyaza bürünen ağaçlar ve evler doğa tutkunları için görülmeye değer bir manzara sunuyor.

Doğal güzellikleri ve havasıyla her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Uzungöl, her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Özellikle yaz mevsiminde büyük ilgi gören bölge, kışın da kar yağışı ile ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Bölgede son günlerde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışla Uzungöl, beyaza büründü. Karla kaplı göl manzarası ile beyaza bürünen ağaçlar ve evler doğa tutkunları için görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Yazı mevsimine kıyasla ziyaretçi sayısı azalsa da bölgeye gelen yenli ve yabancı turistler, göl çevresinde ve bölgede yaptıkları gezilerle karla birlikte oluşan eşsiz güzelliklerin zevkini sürüyor. Beyaz örtüyle kaplı bölgede göl manzarası ile bol bol fotoğraf çekinen ziyaretçiler, kar altında yürüyüş yapmanın da keyfini yaşıyor.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'de, Doğu Karadeniz'e gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanların başında geliyor. Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği doğa harikası Uzungöl, Trabzon'a 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikte bulunuyor. Çevresindeki bitki örtüsü ve Haldizen deresinin önünün tıkanmasıyla oluşan göl, Alpler'i aratmayacak bir güzelliğe sahip. Yazın botanik amaçlı turlar, trekking, yamaç paraşütü, kışın da yüksek yaylalarında helikopterli ve kar motorlu kayak yapma imkanı bulunuyor. Ancak bu yıl kış mevsiminde yeterli kar yağışının olmamasından dolayı kış sporlarına yönelik aktiviteler yapılamıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.