Beyaz bereket yüz güldürdü

Beyaz bereket yüz güldürdü

Konya'nın özlemle beklediği kar, kendini gösterdi. Önceki gece etkisini artıran kar, ilçelerde olduğu gibi şehir merkezini de beyaza bürüdü. Şehir merkezinde beyaz berekete hasret kalan vatandaşlar, karın keyfini çıkardı.

Konya ve ilçelerinde iki gün önce başlayan ve etkisini artırarak devam ettiren kar yağışı, yüzleri güldürdü. Kar yağışı ile birlikte fırtına da kendini gösterdi. Çoğu ilçede kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Şehir merkezi de kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Yağışın ardından özellikle trafikte zor anlar yaşandı. Trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, bazı noktalardaki şiddetli buzlanma trafiğin akışını yavaşlattı. Şehirde kar yağışı ile birlikte güzel görüntüler de ortaya çıktı. Ayrıca Konya Havalimanı'nda uçuşlar da olumsuz hava koşullarından etkilenmedi.

4-1-1280x715.jpg

KAR YAĞIŞIYLA BİRLİKTE HAVA SICAKLIĞI DA DÜŞTÜ

Konya'da kış ayının başlamasına rağmen mevsim sıcaklıklarının normalin üstünde olması dikkatlerden kaçmıyordu. Aralık ve Ocak ayında Konya'ya kar düşmedi. Şubat ayının 15'inden itibaren başlayan kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıkları da düştü. Önümüzdeki günlerde Konya'da hava sıcaklıklarının daha da düşeceği tahmin ediliyor. Bazı günler gündüz sıcaklığının sıfırın altına düşmesi bekleniyor. Yine Konya'da önümüzdeki birkaç gün gece sıcaklıklarının hayli düşeceği öngörülüyor.

4-2-1279x715.jpg

MERKEZDEKİ VATANDAŞLAR 2 YILDIR KARA HASRETTİ

2019 yılının Aralık ayında ve 2020 yılının Ocak ve Şubat ayında da Konya’da şehir merkezinde kar yağışı etkili olmamıştı. 2020 yılının Ocak ayında sadece bir kez karla karışık yağmur yağmış, ay boyunca yağmur etkili olmuştu. Merhaba Gazetesi’nin 1 buçuk, 2 yıllık yağış ve hava durumu arşiv taramasına göre Konya şehir merkezine beklenilen kar yağışının bir türlü düşmediği, merkezin 2 yıldır kara hasret kaldığı gözlemlenmişti. Şehir merkezindeki vatandaşın kar hasreti, geçtiğimiz 2 gün etkili olan kar yağışıyla sona erdi. Şehir merkezine ilçelere göre daha az kar yağdı.

4-3-1280x715.jpg

YASAĞA RAĞMEN KARIN TADINI EN ÇOK YİNE ÇOCUKLAR ÇIKARDI

Konya'da kar yağışı sonrası ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen karın tadını yine en çok çocuklar çıkardı. Çocuklar korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına aldırış etmeden doyasıya karın tadını çıkardı. Bazı çocuklar kardan adam yaparken bazıları da kartopu oynadı.

4-5-1280x715.jpg

TRAFİKTE BAZEN ZOR ANLAR YAŞANDI

Kar yağışıyla birlikte özellikle şehrin bazı noktalarında şiddetli buzlanma görüldü. Bazı araçlar yolda kalırken, bazı araçlar da kazadan kıl payı kurtuldu. Kar yağışıyla beraber maddi kayıplı kazalar da yaşandı. Trafiğe hazırlıksız çıkan sürücüler, trafikte diğer sürücülere zor anlar yaşattı. Belediyeler, yağışın etkili olduğu günlerde tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

4-4-1280x715.jpg

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Kar yağışı ve havanın iyice soğumasıyla birlikte yiyecek ihtiyacı artan sokak hayvanları da unutulmadı. Gerek belediyeler gerekse de vatandaş, bu konuda üzerine düşenin fazlasını yaptı. Belediyeler, sokak hayvanları için seferber olurken, vatandaşlar da evlerinin önüne yiyecek koymayı ihmal etmedi.

EMRE ÖZGÜL

4-7-1280x715.jpg

4-6-1280x715.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.