Beü İktisat Kulübü 24 Farklı Üniversiteden Öğrencileri Buluşturuyor

Beü İktisat Kulübü 24 Farklı Üniversiteden Öğrencileri Buluşturuyor

Bülent Ecevit Üniversitesi 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Geleceğin Sosyal Bilimcileri Kongresi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kongreye 24 farklı üniversiteden katılan öğre...

Bülent Ecevit Üniversitesi 5-6 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Geleceğin Sosyal Bilimcileri Kongresi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kongreye 24 farklı üniversiteden katılan öğrenciler sözlü olarak sunacakları tebliğleri ile katkı sağlayacak.

Bu organizasyon, Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığının yönlendirme ve destekleriyle İktisat Kulübünün öncülüğünde, öğrenciler tarafından hazırlanan ilk ulusal öğrenci kongresi olma özelliğine sahip. Kongreye 24 farklı üniversiteden katılan öğrenciler sözlü olarak sunacakları tebliğleri ile katkı sağlayacak. Ayrıca kongrede en iyi üç tebliğ belirlenerek birinciye dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncüye de tablet ödülleri takdim edilecek. Kongrenin bir diğer özelliği de 13 farklı kurumun sponsorluğunda hazırlanması. Böylece, Bülent Ecevit Üniversitesi ile yerel kamu ve özel sektör kurumları arasındaki bağın güçlendirilmesi de hedeflenmiş bulunuyor.

Farklı üniversitelerden öğrencileri bir araya getirecek olan İktisat kulübü, Geleceğin Sosyal Bilimcileri Öğrenci Kongresi ismini tescillemeyi ve bu kongreyi gelenekselleştirmeyi hedeflemekte. İktisat kulübü, öğrencileri geleceğin araştırmacıları ve bilim insanları olarak hayal etmektedir. Geleceğin Sosyal Bilimcileri Kongresini de bu hayalin ilk adımı olarak görmektedir. Bu nedenle Geleceğin Sosyal Bilimcileri Öğrenci kongresini gelenekselleştirerek sürekli hale getirmeyi ve ileriki yıllarda uluslararası düzeye taşımayı öncelikleri arasında tutmaktadır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.