Besyo Öğrencilerinden Köy Okullarına Yardım

Besyo Öğrencilerinden Köy Okullarına Yardım

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretmenlik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Sızır beldesinde yer alan okulları...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretmenlik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Sızır beldesinde yer alan okulları ziyaret ederek, okullara malzeme desteğinde bulundular ve çeşitli etkinlikler düzenledi.

Proje koordinatörü ve yürütücüsü Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Elemanı Hasan Aksoyak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, şunları söyledi; “Geçtiğimiz yıllarda kan bağışı, çevre düzenlemesi, Mavi kapak toplama kampanyası, ihtiyaç sahibi okullara spor malzemesi yardımı, Huzurevi ziyaretleri, Engellilerle Dostluk müsabakaları gibi bir çok proje düzenlemiştik. 2014-2015 Eğitim–Öğretim yılı Güz yarıyılında vize sınavları öncesi Türkiye genelindeki okulları kapsayan çeşitli projeler düzenledik. Şu ana kadar yaklaşık 63 okula destekte bulunduk. Bu projelere ek olarak da geçtiğimiz günlerde öğrencilerimizle beraber Sivas Sızır’da yer alan okulları ziyaret ederek; okullara malzeme desteğinde bulunduk ve çeşitli etkinlikler düzenledik. Öğrencilerle beraber çok güzel bir gün geçirdik. "

Hasan Aksoyak, bu yılki hedeflerinin 200 okula ulaşarak geçen seneki 148 okulluk desteklerini daha da ilerilere taşıyabilmek olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi; “Bu projeleri yaparken temel amacımız yine öğrencilerimizin toplumsal duyarlılık ve farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkili iletişim ve öz değerlendirme becerilerini destekleyerek toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazandırılması oldu. Yapılan bu çalışmalarla bir yandan toplumsal sorunlara çözülmesine katkı sağlanırken diğer yandan öğrencilerin sorunlara yönelik duyarlılıkları artıyor. Sonuçta öğrencilerimizin; kendilerini ifade edebilen, özgüvenleri yüksek, ekip çalışmalarını yapabilen, sorunların ve problemlerin çözülmesine ve yapılmasına yönelik sorumluluklar alabilen aktif yurttaşlar olarak gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”

"Yaptığımız projelerin birkaç tanesine bile bakıp incelemek; yapılanların anlamlılığını ve değerliliğini anlayabilmek için yeterli olmaktadır” diyen Aksoyak, “Bu anlamda her zaman olduğu gibi bu anlamlı ve değerli projelere destek olan başta Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Aycan’a, destek olan tüm okullara, kulüplere, özel ve yerel kamu kurum ve kuruluşlarına, hayırseverlere, vakıflara, firmalara ve Öğretmenlik bölümü öğrencilerimize tek tek yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.