Beşir Atalay, Anket Şirketlerini Başarılı Buldu

Beşir Atalay, Anket Şirketlerini Başarılı Buldu

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını seçim öncesinde yüzde 57-58 olarak gösteren anket şirketlerini başarılı buldu. Beşir Atalay, "Araştırmaların sonuçları da, tahminleri...

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını seçim öncesinde yüzde 57-58 olarak gösteren anket şirketlerini başarılı buldu. Beşir Atalay, "Araştırmaların sonuçları da, tahminleri de, doğrusu tutarlıdır. Diğer adaylar için de bu geçerli. Araştırma sektörü kurumlaştı. Doğrusu, başarılı bir trend çiziyorlar. Çok abartılı farklar yok birbiri arasında. Son günlerde birazcık 57'ye doğru çıkaran bir şey vardı. Onun dışında öbürleri hepsi hemen 53 - 55 gibi oranlardaydı. Bana göre makul bir sonuç çıktı." dedi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilere konuşan Beşir Atalay, ilk değerlendirmesini burada yaptı. Atalay, "Bugün biliyorsunuz MKYK toplantımız var. Bundan sonrası ile ilgili değerlendirmelerimiz olacak. Önce tabi Rabb'imize hamdolsun, genel başkanımızı cumhurbaşkanı olarak seçtik. Allah hayırlı etsin, kendisi için ailesi için hayırlı olsun. Ülkemiz milletimiz için hayırlı olsun. Biz gururluyuz, onurluyuz, kendi liderimizi devletin tepesine gönderdiğimiz için." diye konuştu.

Ardından toplantıya ilişkin bilgi veren Atalay, "Bundan sonra tabi biz de, yeni genel başkanımız belirlenecek. Yeni hükümet kurulacak. Bu çalışmalar için önümüzde bir zaman var. Partimizin en üst karar organı Merkez Karar Yürütme Kurulu, bugün toplanacak. AK Parti daima bir ortak akıl partisi olmuştur. Bütün sorunlarımızı, bütün meselelerimiz, tüm politikalarımız ortak akılla biz yürütürüz. Bizim bu platformlarımızda, karar mekanizmalarımızda, herşey çok açık konuşulur. Bugüne kadar da, böyle olmuştur. Bir karar çıkar, hepimiz düşüncemizi söyleriz ama bir karar çıktıktan sonra, hepimiz o kararın etrafında birleşiriz. İnşallah bundan sonra partimiz güçlü şekilde gidecektir. Bugünkü çalışma, daha ilk günü. Bundan sonra devam edecek. Bir süreçtir bu. Bugün belki, genel bir başlama olacak. Belki önümüzdeki günlerde bu istişareler ve değerlendirmeler devam edecek. İnşallah, hayırlı bir karar çıkacak ve partimiz yine güçlü bir parti olarak ve güçlü bir hükümet olarak, yolumuza devam edeceğiz." diye ekledi.

"28 Ağustos'a kadar kongre süreci tamamlanır mı?" sorusu yöneltilen Beşir Atalay, "Bütün bunlar bu toplantılarda ele alınacak. Şu anda verilmiş bir karar yok. Kongre tarihi ile ilgili bir karar yok. Bu sürecin bundan sonrası ile ilgili bir karar yok. İlk toplantımız bugün. Sanıyorum bugün ilk toplantıda genel bir takvim de ortaya çıkar." ifadelerini kullandı.

Ardından "Anketlerde yüzde 56 yüzde 58 bandında sonuçlar geliyordu. Sonucu nasıl yorumlamak lazım. Sizin için düşük mü?" sorusu yöneltilen Atalay, şu cevabı verdi: "Bu işlerle ilgilenirim. Hem partimizin kamuoyu yoklamaları ile hem de kendi alanımdır. Bizim beklediğimiz işte 52 - 55 arası, 51 - 55 arası bir banttı. Araştırmalar daima içinde yüzde 1'lik 2'lik bir risk taşır tabi. Zaten, tahminler belirtilirken de öyledir. Bütün bunlar analiz edilir ama işte, seçime katılma oranları ve benzer faktörler burada belirleyicidir. Şimdi o uzun analizlere ben girmeyeyim. Ama araştırmaların sonuçları da tahminleri de, doğrusu tutarlıdır. Diğer adaylar için de, bu geçerli. Araştırma sektörü kurumlaştı. Doğrusu başarılı bir trend çiziyorlar. Çok abartılı farklar yok birbiri arasında. Son günlerde birazcık 57'ye doğru çıkaran birşey vardı. Onun dışında öbürleri hepsi hemen 53 - 55 gibi oranlardaydı. Bana göre makul bir sonuç çıktı."

Ardından YSK'nın resmi sonuçları 15 Ağustos'ta açıklayacağı hatırlatılarak, Erdoğan'ın başbakanlık ve genel başkanlık görevlerinin düşmesi konusundaki değerlendirmesi sorulan Atalay, "Bunlar hukuki konular. İlgili hukukçularımız seçim işlerinden sorumlu arkadaşlarımız, bunları çalışıyorlar. Hukuki olan neyse ona uyulur." diye kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.