Beşiktaş-Galatasaray maçının muhtemel 11'leri

Beşiktaş-Galatasaray maçının muhtemel 11'leri

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasına lider giren Beşiktaş, koltuğunu korumak için zorlu derbide Galatasaray karşısına çıkacak.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak mücadelede Cüneyt Çakır düdük çalacak.

OLİMPİYAT'TA SİFTAH PEŞİNDE

Beşiktaş, derbiyi kazanarak, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ligdeki ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Vodafone Arena'nın yapımı sürecinde iç saha maçlarını farklı statlarda oynayan siyah-beyazlılar, bu sezon Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Süper Lig'de 3 maç yaptı, 2 beraberlik, bir yenilgi aldı. İkinci haftada Çaykur Rizespor, 4. haftada Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, 8. haftada ise Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu.

HAMZAOĞLU'NUN İLK BÜYÜK MAÇI

Ligde 35 puanla lider durumda bulunan Beşiktaş'ın 3 puan gerisinde 3. sırada yer alan sarı-kırmızılı ekip, bu karşılaşmayı kazanarak hem zirve yarışında farkın açılmasını önleme hem de lig arası tatiline derbi galibiyetiyle girmek hedefinde. Teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu'nun getirilmesinin ardından ligde çıktığı ilk 3 maçını kazanan, son karşılaşmasında ise Gençlerbirliği ile Ankara'da 1-1 berabere kalan "Cim Bom", genç teknik adamla bu kulvarda yenilgi yüzü görmedi. Hamza Hamzaoğlu kariyerindeki ilk derbiye galibiyet ile başlamak istiyor.

SNEIJDER SEVİNDİRDİ

Ayağındaki sakatlık nedeniyle ligde son oynanan Gençlerbirliği maçında forma giyemeyen Wesley Sneijder'in takımla çalışmalara yeniden başlaması teknik heyeti sevindirdi. Hollandalı yıldızın, ağrılarının tekrar etmemesi durumunda derbi maçta sahadaki yerini alabileceği öğrenildi.

9 OYUNCU CEZA SINIRINDA

Beşiktaş'ta, Galatasaray derbisi öncesi 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Galatasaray'da ise 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sezon başından bu yana ligde üçer sarı kart gören Demba Ba, Oğuzhan Özyakup, Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş ve İsmail Köybaşı, derbide sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.

Ligin geride kalan bölümünde üçer sarı kartı bulunan Semih Kaya, Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Yekta Kurtuluş, Beşiktaş maçında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek.

G.SARAY 118-105 BEŞİKTAŞ

Beşiktaş ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yapacakları 2015'in ilk derbisiyle 335. kez karşı karşıya gelecek. Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 91 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 334 maçın 118'ini Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 472 golüne, siyah-beyazlılar 441 golle karşılık verdi.

SÜPER LİG'DE G.SARAY ÖNDE

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 112 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. İki takım ligde 112 kez karşı karşıya geldi, Galatasaray 41, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, ''Cim Bom''un 139 golüne, ''Kara Kartallar'' 118 golle karşılık verdi.

BEŞİKTAŞ 8 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 8 maçı kazanamadı. Rakibi karşısında son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 8 maçta 5 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi.

GEÇEN SEZON OLİMPİYAT'TA ÇIKAN OLAYLAR

Beşiktaş ile Galatasaray arasında geçen sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maç saha olayları nedeniyle yarıda kaldı. Süper Lig'in 5. haftasında, 22 Eylül 2013 tarihinde Beşiktaş'ın evsahipliğinde yapılan maçta siyah-beyazlılar 18. dakikada Hugo Almeida'nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Galatasaray 59 ve 72. dakikalarda Didier Drogba'nın golleriyle derbide öne geçti. Maçta kaybolan süre oynanırken, Galatasaraylı Melo'nun 90+2. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından sahaya çok sayıda taraftar girdi.

Bunun üzerine maçın hakemi Fırat Aydınus, kalan 2 dakikayı oynatmadan soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, derbiyi 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil etti. Sezonun ikinci yarısında Türk Telekom Arena'da oynanan maçı ise Galatasaray, Selçuk İnan'ın 38. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı.

DEPLASMAN YASAĞI DEVAM EDİYOR

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbide konuk Galatasaray'ın taraftarları Atatürk Olimpiyat Stadı'nda takımlarını destekleyemeyecek. "Dört büyükler"in arasında oynanan maçlardaki deplasman yasağının bu sezon da sürmesi nedeniyle, sarı-kırmızılı taraftarlar stada alınmayacak.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ
Tolga Zengin
Serdar Kurtuluş
Pedro Franco
Ersan Adem Gülüm
İsmail Köybaşı
Veli Kavlak
Oğuzhan Özyakup
Gökhan Töre
Olcay Şahan
Jose Sosa
Demba Ba

GALATASARAY
Fernando Muslera
Sabri Sarıoğlu 
Aurelien Chedjou
Semih Kaya
Alex Telles
Felipe Melo
Selçuk İnan
Emre Çolak
Wesley Sneijder
Burak Yılmaz
Umut Bulut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.