Beşiktaş bizi iyi tanır

Beşiktaş bizi iyi tanır

Atiker Konyaspor yarın 2017-2018 sezonunda Süper Kupayı elinden aldığı Beşiktaş’ı konuk edecek. Son dönemlerde Beşiktaş’a karşı şansı tutan yeşil-beyazlı ekip seyirci avantajıni kullanarak kazanmak istiyor. Zorlu mücadele yarın saat 20.30’da başlayacak

Atiker Konyaspor Spor Toto Süper Ligin 8. Haftasında yarın sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak.  Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak mücadele saat 20.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk'ün yardımcılıklarını Ali Saygın Ögel ve Osman Gökhan Bilir yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Serkan Çınar. Son iki haftayı deplasmanda geçiren yeşil-beyazlı ekip Beşiktaş maçı ile tekrar taraftarı ile buluşacak. Deplasmanda oynadığı maçlarda Kayserispor’u 2-0  yenen Göztepe’ye 3-2 yenilen Atiker Konyaspor sahasında oynayacağı maçı kazanarak tekrar üst sıralara yükselmek istiyor.  

Atiker Konyaspor ile Beşiktaş yarın yapacakları maçla lig tarihinde 35. kez karşı karşıya gelecek.
Yeşil-beyazlı ekip geride kalan 34 karşılaşmadan 19'unu kaybetti, 11'unda berabere kaldı, 4'ünü kazandı.
Lig müsabakalarında Beşiktaş'ın 69 golüne, Konyaspor 29 golle karşılık verdi. Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş 2-0 kazandı. Atiker Konyaspor’un sahasında oynanan karşılaşma ise 1-1 tamamlandı.  Atiker Konyaspor geçtiğimiz sezonun başında Beşiktaş ile Turkcell Süper Kupa maçında karşılaşmıştı. Samsun'da yapılan müsabakayı Atiker Konyaspor 2-1 kazanarak kupayı tarihinde ilk kez Süper Kupayı  müzesine götürdü.

KONYASPOR EVİNDE GEÇİT VERMİYOR

Atiker Konyaspor arasında Konya'da oynanan 17 maçtan 6'sını Beşiktaş kazandı, 9 müsabaka berabere sonuçlandı, 2 karşılaşmada da ise yeşil-beyazlı ekip galip geldi. Konya'da Beşiktaş 27, Anadolu Kartalı ise 19 gol attı.
Beşiktaş, Konyaspor ile deplasmanda yaptığı son 7 lig maçından sadece birini kazanabildi. Konyaspor rakibine karşı 2014-2015 sezonunda 2-1 kaybetti. Atiker Konyaspor evindeki diğer 6 müsabakanın 5'inde berabere kalan Konyaspor, bir maçı ise kazandı.   Beşiktaş, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini, 1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında aldı. Konyaspor ise Beşiktaş karşısında ligdeki 4 galibiyetini de tek farklı skorlarla elde etti. Konyaspor'u son maçlarda Beşiktaş’a geçit vermiyor. Siyah-beyazlılar, rakibiyle yaptığı son 13 lig maçından 5'ini kazanırken, 6 kez berabere kaldı, 2 kez de mağlup oldu. Bu arada, iki takım arasındaki 34 lig maçından Konyaspor 12'sinde gol atamazken, Beşiktaş ise sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.