Beşağıl kur’an kursunun temeli atıldı

Beşağıl kur’an kursunun temeli atıldı

Büyükşehir Yasası ile Konya’nın merkez Karatay ilçesine bağlanan Beşağıl Mahallesi’nde yeni yapılacak olan Kur’an Kursunun temeli dualarla atıldı.

Programa Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 22. Dönem Milletvekillerinden Mehmet Kılıç, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, davetliler ve Beşağıl mahalle sakinleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Türk, desteklerinden dolayı tüm hayırseverlere ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti. Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk de, Kur’an kurslarının tüm vatandaşlara hitap ettiğini ve herkesin kurslardan faydalanması gerektiğini vurgulayarak, yeni bağlanan mahallelerde temeli atılıp hizmete açılacak olan Kur’an Kursu sayısının 15’e yükseldiğini belirtti.


Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında, merkez mahallelerde yapılan tüm hizmetlerin yeni bağlanan mahallelerde de yapılacağını vurgulayarak, “Belediyelerin yaptığı her hizmet hayrın bir parçasıdır. Yeni bağlanan mahallelerde 33 kilometre yol asfaltlandı. 50 yılı aşkın süredir bekleyen 4 beldenin kanalizasyon işleri, yeni yasayla Karatay Belediyesi ve KOSKİ işbirliği ile en kısa sürede tamamlanacak. Halk Eğitim müdürlükleri, okullar ve Kur’an Kursları vasıtaları ile bir sene içerisinde Kur’an-ı Kerim öğrenenlerin sayısı 25 bin ve sayı giderek artıyor. Karatay Belediyesi olarak aldığımız meclis kararları doğrultusunda kursların bir katının yapımını biz üstleniyor, öğrencilerin kullanacakları sıraları temin ediyor ve çevre düzenlemesini yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.