Berlin'in Mali Senatörü İstifa Etti

Berlin'in Mali Senatörü İstifa Etti

Berlin Eyaleti Mali Senatörü Ulrich Nussbaum 11 Kasım’da görevinden ayrılacağını açıkladı. Herhangi bir parti mensubu olmayan Nussbaum, Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından eyalet bakanı olarak atanmıştı. Nussbaum, kararını Berlin Başbakanı...

Berlin Eyaleti Mali Senatörü Ulrich Nussbaum 11 Kasım’da görevinden ayrılacağını açıkladı. Herhangi bir parti mensubu olmayan Nussbaum, Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından eyalet bakanı olarak atanmıştı.

Nussbaum, kararını Berlin Başbakanı Klaus Wowereit’ın yerine adaylığını koyan Raed Saleh, Jan Stöss ve Michael Müller’e mektupla bildirdiğini basın toplantısında duyurdu. Bilindiği gibi Wowereit da görevini bırakacağını duyurmuştu. SPD üyeleri ise dün akşama kadar mektupla Wowereit’ın halefini seçme imkanına sahip olmuştu.

Bugün zarflar açılacak, salt çoğunluğunu elde eden olmazsa en çok oy alan 2 aday arasında seçim yapılacak. Bu seçimin ise 6 Kasım’a kadar tamamlanması bekleniyor. 8 Kasım’da ise Eyalet Parti Kongresi’nde Wowereit’ın halefi olacak adayın ismi Berlin Başbakanı adayı olarak kararlaştırılacak.Diğer taraftan ise Nussbaum’un istifası hükümet ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Başbakan Vekili, İçişleri Senatörü Frank Henkel’i bile rahatsız etti.

Nussbaum ile ‘kişisel olarak iyi işbirliğinde’ olduğunu belirten Henkel, bu istifadan dolayı SPD’de kadro sıkıntısı oluşabileceği sakıncasını dile getirmesi dikkat çekti. Henkel, iktidar ortaklığının sağlığı açısından ‘net bir muhatabın’ gerekli olduğunu vurguladı. Muhalefetteki Yeşiller ve Sol partileri ise Nussbaum’un istifası SPD’nin içindeki belirsizliği ortaya koyduğunu, bundan da Berlin’in etkilendiğini ileri sürerek eyalet seçimlerinin yeniden yapılmasını talep etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.