Berlin Maratonu’nda Rekor Kırıldı

Berlin Maratonu’nda Rekor Kırıldı

Dünya’nın en fazla ilgi çeken maratonları arasında gösterilen Berlin Maratonu’nda dünya rekoru kırıldı. İlk kez bir maraton 2 saat 3 dakikanın altında koşuldu. Beklentileri boşa çıkarmayan 30 yaşındaki Kenyalı atlet Dennis Kimetto,...

Dünya’nın en fazla ilgi çeken maratonları arasında gösterilen Berlin Maratonu’nda dünya rekoru kırıldı. İlk kez bir maraton 2 saat 3 dakikanın altında koşuldu. Beklentileri boşa çıkarmayan 30 yaşındaki Kenyalı atlet Dennis Kimetto, bu yıl 41’incisi düzenlenen Berlin Maratonu’nu 2 saat 2 dakika 57 saniyelik derecesiyle ipi göğüsledi. Böylece geçen yıl rekor kırarak kazanan vatandaşı Wilson Kipsang'a ait olan rekoru 26 saniye daha geliştirmeyi başardı. Kimetto bu rekoruyla 120 bin Euro’luk ödülün da sahibi oldu. Kenyalı Emmanuel Mutai 2 saat 3 dakika 13 saniyelik derecesiyle ikinci sırayı alırken, Etiyopyalı Abera Kuma ise 2 saat 5 dakika 56 saniyelik dereceyle yarışta üçüncülüğü elde etti.

Bayanlarda ise Etiyopyalı 29 yaşındaki TirfiTsegaye2 saat 20 dakika 18 saniyelik zamanıyla bitiş çizgisini geçen ilk atlet oldu. İkinciliği yine aynı ülkeden Feyse Tadese, 2 saat 20 dakika 9 saniyeyle el ederken, Amerikalı atlet Shalane Flanagan ise 2 saat 21 dakika 14 saniyeyle koştuğu maratonu üçüncü sırada tamamlamayı başardı. Öte yandan aynı anda düzenlenen halk koşusuna Almanya ve Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Bu yılki maratonu yaklaşık 100 bin kişi izledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.