Benzin ve motorinin 30'a yolculuğu başladı!

Benzin ve motorinin 30'a yolculuğu başladı!

Türkiye ekonomisinde ve küresel ekonomide krizin etkisiyle akaryakıta dev zamlar geliyor.

Türkiye ve küresel ekonomide krizin etkileri görülmeye devam ediyor. Krizle birlikte a'dan z'ye her ürüne dev zamlar geliyor. Türkiye'de yaşayan insanlar son yıllarda gelen dev zamlara alıştı. Öyle ki her hafta fiyatı değişen ürünleri görmek mümkün.

zam-atmosferi.jpg

Durum böyle olunca vatandaş ekonomi haberlerini daha çok takip eder oldu. Yeni gelecek zamlara göre aksiyon olan vatandaşlar bu şekilde tasarruf etmeye çalışıyor. Zam geleceği öğrenilen ürünleri ihtiyacından daha fazla alıp evine stoklayanlar bile var.

benzin-ve-motorine-dev-zamlar.jpg

En çok konuşulan ve tüm piyasayı doğrudan etkileyen ise benzin ve motorine gelen zamlar. Otomobil sahibi olan milyonlarca insan benzin ve motorine gelecek zamları dört gözle takip ediyor.

benzin-ve-motorine-dev-zam.webp

Otomobil sahibi olmayanlar da motorine gelen zamdan dolaylı olarak etkileniyor. Artan nakliye maliyetleri başta gıda olmak üzere yüzlerce ürüne yansıtılıyor. Uzun zamandır 20 lira seviyelerinde satılan benzin ve motorine dev zamlar gelmeye başladı.

zam-durmuyor.jpg

Dün gece benzinin litre fiyatına 2 lira 70 kuruş zam yansıtıldı. Motorinin litre fiyatına ise 1 lira 37 kuruş zam yapıldı. Akaryakıta zam geleceğini duyanlar petrol istasyonlarında kuyruk oluşturdu. Benzinin litre fiyatı son zamla 25 liraya dayandı.

benzin-ve-motorin-30-lira.jpg

Dün itibariyle benzin ve motorinin 30 liraya olan yolculuğu da başlamış oldu. Doların yükselişi devam ederse Türkiye'de benzin ve motorinin litre fiyatının yakın zamanda 30 lirayı göreceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum