Benzin ve motorine tek seferde 4 lira zam geldi!

Benzin ve motorine tek seferde 4 lira zam geldi!

Türkiye'de ekonomik koşullar gün geçtikçe zorlaşırken akaryakıt ürünlerinden olan benzin ve motorine tek seferde 4 lira zam geldi.

Türkiye'de ekonomik yönden zorluklar her geçen gün artıyor. A'dan z'ye binlerce ürüne dev zamlar devam ederken vatandaş ekonomik olarak bu işin üstesinden nasıl geleceğini kara kara düşünüyor. Türkiye'de fiyatı en çok konuşulan ürünlerden ikisi ise benzin ve motorin fiyatları.

benzine-4-lira-zam.webp

Akaryakıt ürün grubundan olan benzin ve motorinin fiyatı son yıllarda ciddi anlamda zamlandı. Pandemi dönemindeki gelişmeler ve Rusya-Ukrayna savaşı ile Türkiye'de benzin ve motorinin litre fiyatı 30 lirayı aştı.

motorine-3-lira-zam.webp

Küresel gelişmeler ile birlikte petrolün varil fiyatı ucuzladı ve Türkiye'de benzin ve motorine indirimler geldi. Öyle ki benzin ve motorinin litre fiyatı aylar sonra 19 lira seviyelerine kadar geriledi. Bu indirimleri ise vatandaş sevinçle karşıladı.

zam-benzin-mazot.webp

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından dolardaki yükseliş ise yine Türkiye'yi vurdu. Dünya piyasasında petrol çok ucuzken Türkiye'de benzin ve motorine dolar kaynaklı zamlar geldi. Bu zamlar akaryakıt fiyatlarını öyle pahalandırdı ki arabası olmayan vatandaş bile doğrudan etkilenmiş oldu.

akaryakit-zammi.jpeg

Nakliye masraflarının artışı market raflarındaki ürünlere doğrudan yansıtıldı. Petrol bazlı ürünlerin hepsine dev zamlar geldi. Seçimlerden sonra ise benzin ve motorine tam 4 lira 7 kuruş zam geldi.

akarlakitlar.jpg

Bu zammın tek seferde gelmiş olması tepkilere neden oldu. Benzinin litre fiyatına 2 lira 70 kuruş olarak yansıtılan zam, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 37 kuruş olarak yansıtıldı.

zamlar.webp

Edinilen bilgiye göre dolarda yükseliş sürerse ve petrolün varil fiyatına zam gelirse akaryakıta yine dev zamlar gelecek. Söz konusu zamların motorinde en az 3 lira, benzinde ise 2 lira civarında olabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
186 Yorum