Benzin ve motorin fiyatlarında yıllar sonra bir ilk! Rakama inanamayacaksınız

Benzin ve motorin fiyatlarında yıllar sonra bir ilk! Rakama inanamayacaksınız

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları merak edilirken bu gece yaşanacak gelişme yıllar sonra bir ilk olarak tarihe geçecek.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarındaki en güncel gelişmelere haberlerimizde yer veriyoruz. Türkiye'nin benzin ve motorin fiyatlarıyla imtihanı bitmiyor. Ekonomik krizin etkisiyle piyasadaki fiyatlar sürekli değişiyor.

gece-benzine-zam.webp

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının vatandaş açısından önemi büyük. Çünkü bireysel araç kullanımı her geçen gün artıyor. Bireysel araç kullanımının artmasına en büyük etken ise yetersiz toplu ulaşım sistemleri.

benzin-kuyruk.webp

Türkiye'deki birçok büyükşehirde toplu ulaşım yeterli seviyede hizmet vermiyor. Bu da bireysel araç kullanımını artırıyor. Her gün otomobil kullanan bir vatandaşın aylık yakıt gideri 50 litreyi buluyor. 50 litre akaryakıtın fiyatı ise şuan 1000 liradan fazla.

akaryakita-dev-bir-zam.jpg

Uzun süredir 20 lira seviyelerinde olan benzin ve motorin fiyatlarında herkesi hayal kırıklığına uğratan bir gelişme yaşanacak. Akaryakıta gelecek zamlara vatandaş yoğun tepki gösteriyor. Benzin ve motorin fiyatlarına gelecek bu zam yıllar sonra bir ilk olacak.

zam-karari-kesinlesti.jpg

Çünkü tek seferde gelen zam miktarına herkes şaşırıyor. Edinilen bilgiye göre dolarda ani yükselme vatandaşın cebini yakacak. Bugün geceden itibaren pompaya yansıtmak üzere zam kararı alındı.

mazota-zam.jpg

Benzine litre başına 2 lira 70 kuruşluk rekor zam yapılacak. Bu zam 50 litrelik yakıt alan bir vatandaşa depo başına 135 lira olarak yansıyacak.

benzin-zam.jpg

Motorine ise geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 37 kuruş zam bekleniyor. Otogaza bu gece 67 kuruş zam geliyor. Yani tüm akaryakıt grubuna dev zam geliyor. Vatandaş söz konusu zamlara tepkili.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
292 Yorum