Benliğimizi koruduk

Benliğimizi koruduk

Eğitim Bir-Sen İl Başkanlığı'nın düzenlediğ programda Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Hayrunisa Özer, "Bizleri bir zamanlar ötekileştirmeye çalıştılar. Ama bizler dik durduk. Hakkımızı ve benliğimizi koruduk" dedi

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen program Meram Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Kadınlara yönelik yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı'nda konuşan Memur-Sen İl Başkanı Nazif Karlıer, "Sizinle buluşmak için bir vesile gerekiyordu. Bu vesile 24 Kasım oldu. 24 Kasım öğretmenler için çok anlamlı bir gün. 24 Kasım yılda sadece 1 gün anılması gereken bir gün değildir. 24 Kasım yılın 365 günü anılması gerekmektedir. Böylece öğretmenlerimizin ne kadar değerli ve bizleri için ne kadar önemli oldukları anlaşılmış olur. 1995 yılında Memur-Sen ile başlayan bu serüven günümüze kadar geldi. Memur-Sen olarak 1 oy ile başladığımız bu uzun maratonda şimdi ki hedefimiz bin 1 oy oldu. İnşallah bu hedefe ulaşacağız ve daha da ileriye gideceğiz. Sizler bayanlarımız her zaman kullanılan taraf oldunuz. Sizler her zaman zorla baskılara uğrayan taraf oldunuz. Bundan yaklaşık 17-18 sene öncesinde 28 Şubat döneminde hepiniz mağdur oldunuz.Baş örtünüzle okula derse giremediniz. Birçoğunuz görevinizi bırakmak zorunda kaldınız. Bize bu süreç bin yıl sürecek dediler. Ama 5 sene sonra iktidarı biz elimize geçirdik. Baş örtülü olarak derse girilmesini sağladık. Kadınlarımızın nasıl giyineceklerine kadar karıştılar.Bu süreci birlikte çözerek atlattık. Bütün bayanlarımız rahatına erdi.Erkeklerin uygar olduğu bir yerde daima kadınlar ikinci planda kalmıştır. Değerli kadınlarımız sizler 1 değil 2 defa öğretmenlik yapıyorsunuz. İlk öğretmenliğinizi okulda ikinci öğretmenliğinizi ise evinizde yapıyorsunuz" dedi.

BÜYÜK EMEKLER VERDİK

Eğitim Bir-Sen Kadın Kolları Başkanı Hayrunnisa Özer de, "Bugün bu topluluğa birçok selam getirdim. Bu hafta içi Ankara'da idim. Tam 130 tane müdür sizlere selam söylememi istediler. Bende sizlere selam getirdim. 28 yıllık mesleki hayatımda çok acılar yaşadım. Tek başıma hareket etmek zorunda kaldım. Ama bugünler çok şükür geride kaldı. İnsanların fiziki özelliğinin yanında ruhsal özelliği de bulunmaktadır. Bilginin asıl kaynağı akıl değil vahiydir. Akıl rotasızdır. Ancak vahiyle birlikte rota bulur. Annelik kendi başına koskocaman bir görev. Yükü oldukça ağır. Birde anneliğin üstüne öğretmenlik eklenince bu görev daha da değerleniyor. Bizde olan bilgileri yeni nesillere anlatıyoruz.Böylece bizim öğrettiklerimizle yeni nesiller yetişiyor. Bizler bu kadar fedakarlığın çok olduğu bir meslekte ne kadar fedekarlık yapmamız gerektiğini bilmeliyiz.Sınıftan ayrıldığımızda öğrencileri mutlu ettiğimiz zaman bizlerde mutlu oluyoruz. Bizleri bir zamanlar ötekileştirmeye ve başkalaştırmaya çalıştılar. Ama bizler dik durduk. Hakkımızı ve benliğimizi koruduk. Geçmişte büyük emekler verdik ve buralara kadar geldik.Merhum Mehmet Akif İnan sendikamızı kurarak büyük bir adım atmıştır. Bizim görevimiz atılan bu adımları hızlandırmak.Hep birlikte 'Yeni Türkiye' yolunda ilerleyeceğiz"dedi. Hayrunnisa Özer'in konuşmasının ardından Memur-Sen İl Başkanı Nazif Karlıer, Hayrunnisa Özer'e hediye takdim etti.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.