BEM-BİR-SEN’den kadınlara çiçek

BEM-BİR-SEN’den kadınlara çiçek

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Konya Şube Temsilciliği tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla belediyelerde çalışan kadın personellere çiçek dağıttı

BEM-BİR-SEN Konya Konya Şube Temsilciliği üyeleri, 8 Mart dolayısıyla belediye çalışanı kadınlara çiçek dağıttı. Tüm dünyada çalışan kadınları onore etmek amacıyla her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü, Karatay Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve Meram Belediyesi’ndeki kadın personelleri çalıştıkları yerde ziyaret eden BEM-BİR-SEN üyeleri çiçek takdiminde bulundular. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklere katılan BEM-BİR-SEN Genel Merkez Kadın Komisyonları Başkanı Hacer Önder ve BEM-BİR-SEN Kadın Komisyonu Başkanı Gökçen Sahar, çalışma yaşamında önemli bir yer tutan kadınların bulundukları her ortamı güzelleştirdiğini ifade ettiler.

MEDENİYET BİRİKİMİMİZİN İNŞAASINDA KADINLAR VAR

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ilk kez 1921 yılında Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Önder, “O tarihten bu güne kadar çalışma yaşamında kadınlarımız her zaman adaletin, emeğin ve alın terinin çok değerli savunucuları olmuştur. Biz de BEM-BİR-SEN olarak çalışan kadınlarımızın haklarını savunmaya, onların her daim yanlarında olmaya gayret ettik, bundan sonra da aynı kararlılıkla buna devam edeceğiz. Medeniyet birikimimizin inşasında önemli bir rol üstlenen, dünyamızı daha yaşanabilir, daha huzurlu ve güzel bir yer haline getirme idealiyle tarihte iz bırakan kadın emekçilerimiz ve kadın kahramanlarımız başta olmak üzere, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

KADIN ELİ DEĞEN EMEK SAMİMİ, FEDAKAR VE ÇİÇEK GİBİDİR

Kadın eli değen emeğin samimi, fedakar ve çiçek gibi olduğuna dikkat çeken BEM-BİR-SEN Kadın Komisyonu Başkanı Gökçen Sahar da, tüm dünyada pek çok kadının toplumsal statü kazanımı konusunda mücadele verdiğini dile getirerek, “Ekonomik, sosyal, siyasal hakların yanında kadınlar, kendilerinin farklı durumlarla özdeşleştirilmelerinden duydukları rahatsızlıklardan, kadın cinayetlerine, topluma ve iş hayatına yeterince katılım sağlayamamalarından rahatsız. Bizler bunun farkında olan bir yaklaşımla kadınlarımızın hak ettiği değeri onlara vermek için BEM-BİR-SEN çatısı altında birleştik. Bu güzel günde de kadınlarımıza çiçek vererek onların yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.