Belediyeler yardımlarını artırdı

Belediyeler yardımlarını artırdı

İhtiyaç sahiblerihe yapılan yardımı artıran belediyeler, dar gelirli ailelere gıda ve yemek yardımıyla, sosyal kültürel alanda yaptığı programlarla da bu aileleri toplumdan biri olduğunu gösteriyor

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri Ramazan ayı coşkusunun en güzel şekilde yaşanması için gerekli hazırlıkları yaptı. Ramazan ayında sosyal yardımları artıracak olan belediyeler, çeşitli programlarla da insanların Ramazan'ı daha güzel ihya etmesini sağlayacak. Büyükşehir Belediyesi, kültürel etkinlikler ve mahalle iftarları ile sosyal hayata katkıda bulunacak. Konya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerini gözeterek Ramazan’ın rahmet ve bereketinden istifade etmesini sağlayacak. Paylaşma ayına uygun olarak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesi için sosyal karat uygulaması yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardımlar konusunda Türkiye’ye örnek olan Sosyal Kart Projesi kapsamında sürekli destek olduğu ailelerin yanında, Ramazan ayında 4 bin 21 aileye daha sosyal kart vererek, yardımlarına hız veriyor.
'MAHALLE İFTARLARINDA İNSANLA BİR ARAYA GELİYOR'
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle iftarları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, 20 mahallede düzenleyeceği iftar sofrasında zengini ve fakiri ile tüm mahalle sakinlerini bir araya getiriyor. Kültürpark’ta devam eden 100 Günde 100 Etkinlik programlara Ramazan ayında da devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi, Rahmet Akşamları programlarında her akşam teravihten sonra Ramazan’a özel konserler veriyor.
Selçuklu Belediyesi de, gerçekleştirdiği 'Sahur Vaktim Programı' ile, iftar saatinde evlere konuk oluyor.
'MERAM BELEDİYESİ'NDEN 3 BİN AİLEYE GIDA YARDIMI'
Meram Belediyesi ise, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayı münasebetiyle ilçede ihtiyaç sahibi 3 bin aileye gıda yardımında bulundu. Ayrıca birinci ve ikinci derecede fakir olduğu tespit edilen bin aileye de kahvaltılık verildi. Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan gıda yardımı paketi içinde; sıvı yağ, pirinç, mercimek, toz şeker, çay, zeytin, reçel, kuru fasulye gibi temel gıda maddeleri bulunuyor. Kahvaltılık paketlerinin içinde ise zeytin, peynir, tahin, pekmez ve hurma yer alıyor. Meram Belediye sosyal yardımlarla birlikte bu yıl Ramazan ayında Konya Televizyonu'nda canlı yayınlanan ve sunuculuğunu ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in yaptığı ‘Meram’da İftar Sofrası’ programı gerçekleştiriyor. Konya'nın tarihi önem sahip yerlerinde yapılan program, Konya'nın da tanıtımına katkı sağlıyor. 
KARATAY'DAN DAR GELİRLİ AİLELERE YARDIM
Belediye hizmetlerinin yanında sosyal belediyecilikte de önemli çalışmalar yapan Karatay Belediyesi de, Ramazan ayında dar gelirli ailelerin evlerine kadar gidip, gıda paketi ve sıcak yemek vererek desteğini sürdürüyor. İki yıl önce  başlatılan bu hizmet ile dar gelirli ailelere gıda paketi ve her gün sıcak yemek ulaştıran Karatay Belediyesi, ihtiyaç sahibi her ailenin evine iftar yemeğini birebir ulaştırarak bu uygulamayı Ramazan ayı boyunca sürdürüyor. Karatay Belediyesi, bu hizmeti çerçevesinde 200 aileye gıda paketi yardımı yaptı. Karatay Belediyesi bu hizmetlerinin yanında, 12 ay Aşevi'nde ortalama 100 aileye verilen yemek miktarına Ramazan ayı dolayısıyla 25 aile daha eklenerek, 125 aileye de her gün faklı yemek çeşidini ulaştırıyor. Öte yandan yine bir ilke imza atan belediyemiz ihtiyaç sahibi ailelerin alışverişlerini kendilerinin yapabilmesine imkân sağlayan Karatay Kart uygulamasını da başlatarak sosyal belediyeciliğe bir örnek daha sergiliyor. Dar gelirli ailelere yapılan gıda ve sıcak yemek dağıtımına Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'de katılıyor.
MUSTAFA AKÇA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.