Belediyeler Meclisi Mülteciler İçin Acil Çözüm Paketi İstedi

Belediyeler Meclisi Mülteciler İçin Acil Çözüm Paketi İstedi

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine önümüzdeki 12 ay içerisinde 45 bin yeni mülteci geleceği belirtildi. KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger, gelecek mültecilerin eyalette oluşturulacak yeni yedi mülteci kabul merkezinde barındırılacağını duyurdu....

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine önümüzdeki 12 ay içerisinde 45 bin yeni mülteci geleceği belirtildi. KRV İçişleri Bakanı Ralf Jäger, gelecek mültecilerin eyalette oluşturulacak yeni yedi mülteci kabul merkezinde barındırılacağını duyurdu.

Bakan, Duisburg, Willich, Oerlinghausen gibi şehirlerin yanı sıra Mönchengladbach’taki İngiliz ordusundan kalan kışlaya da mülteci yerleştireceklerini bildirdi. Belediyelerin mali sıkıntıları sebebiyle KRV hükümeti, mültecilerin hastalık masraflarının federal hükumet tarafından karşılanması için uğraştığı ifade edildi.

Eyalet meclisinde CDU gurubundan Andre Kuper; Bosna, Sırbistan ve Makedonya’dan gelen mültecilerin belediyeler meclisi tarafından ‘güvenli’ ülkeler olarak kabul edilerek hiç olmazsa buralardan mülteci gelmesine engel olmaya çalışıyor. Diğer taraftan Münster’de belediyeler meclisi için bir araya gelen belediye başkanları da mali sorunlarını dile getirerek imkanlarının sonuna geldiklerini ifade ettiler. Belediyelerin mali yüklerinin hafiflemesi için federal ve eyalet hükumetlerinin acil bir çözüm planı ortaya koymaları istendi.

Mültecileri kabul etme konusunda üzerlerine düşen sorumluluğun farkında olarak hareket ettiklerini ifade eden belediye başkanları ‘imdat’ çağıısı yaparak “Bize kaynak lazım!” dediler. İmkan darlığından dolayı bazı belediyelerin çadır gibi hatta Hamburg’ta olduğu gibi kiralanmış gemileri düşündüklerine vurgu yapıldı. Mültecilerin gelmelerinden üç ay sonra çalışabilecek olmalarının olumlu bir işaret olduğunu da dile getiren belediye başkanları kendi imkanları ile özellikle Suriye ve Irak’tan gelenlerin gıda ve barınak masraflarının altından kalkamayacaklarına dikkat çektiler.

Gelen insanların savaştan gelmeleri sebebiyle tıbbi ve psikolojik desteğe olan ihtiyaçlarının yanı sıra dil kursu, okul ihtiyacı ve uyum çalışmalarına ihtiyaç olduğu hatırlatıldığı açıklamada bunların tamamının kaynak gerektirdiğine dikkat çektiler. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.