Belde Ve Köylerin Çöpleri Sıfır Araçlarla Taşınacak

Belde Ve Köylerin Çöpleri Sıfır Araçlarla Taşınacak

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği'ne bağlı belediyelerin ve köylerin evsel atıklarının artık yeni araçlarla yapılacağı belirtildi. Araçlar düzenlenen bir törenle tanıtıldı. Çevre Hizmetler Birlik Müdürü Mehmet Durak, geçtiğimiz...

Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği'ne bağlı belediyelerin ve köylerin evsel atıklarının artık yeni araçlarla yapılacağı belirtildi. Araçlar düzenlenen bir törenle tanıtıldı.

Çevre Hizmetler Birlik Müdürü Mehmet Durak, geçtiğimiz aylarda yapılan ihale sonucunda üç yıl süreliğine, evsel atıkların aktarma istasyonlardan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisine taşınmasını sağlayacak Park-Gün firmasının sıfır araçlarla hizmet vereceğini söyledi. Firmanın 8 çekici, 12 dorse ve 2 küvet tipi damperli dorseyle hizmet vereceğini belirten Durak, çevreye duyarlı olarak özel dizayn edilmiş araçların çöp sızıntı sularını akıtmayacağını anlattı.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da daha önceki yıllarda aktarma istasyonlarından taşıma işleminin, 10-15 yaşlarında olan araçlarla yapıldığını söyledi. Çoban, ancak şimdi çevreye zarar vermeyecek şekilde dizayn edilen bu araçlarla hizmet kalitesinin bir kat daha artacağını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.