Belarus İle Türkmenistan Teknolojik İşbirliğini Geliştiriyor

Belarus İle Türkmenistan Teknolojik İşbirliğini Geliştiriyor

Türkmenistan ile Belarus bilim ve teknolojik alanında işbirliğini arttıracak. Türkmenistan'da düzenlenen uluslararası teknoloji konferansına katılan Belarus Başbakanı Mihail Myasnikoviç, Türkmenistan ile bilim ve teknoloji alışverişini yoğunlaştırmak...

Türkmenistan ile Belarus bilim ve teknolojik alanında işbirliğini arttıracak. Türkmenistan'da düzenlenen uluslararası teknoloji konferansına katılan Belarus Başbakanı Mihail Myasnikoviç, Türkmenistan ile bilim ve teknoloji alışverişini yoğunlaştırmak istediklerini kaydetti. Belarus üniversitelerinde 8 bin 500 Türkmen öğrencinin eğitim aldığını hatırlatan Myasnikoviç, bu öğrencilerin yüzde 10'unun Belarus Bilimler Akademisi ve üniversitelerinde yüksek lisans yapabileceklerini belirtti.

Türkmenistan ile biyoteknoloji, enformasyon teknolojisi ve uzay araştırmaları alanlarında bilim alışverişini yoğunlaştırmak istediklerini söyleyen konuk Başbakan, "Uzay araştırması konusunda Türkmenistan ile tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Ayrıca, Türkmenistan ile 'akıllı' ilaç üretimi konusunda işbirliği yapılabilir. Belarus bu alana büyük önem veriyor. Avrasya Ekonomi Birliği ülkeleri ile akıllı ilaç üretimi alanında işbirliği yapma mutabakatımız var. Rusyalı ve Kazakistanlı meslektaşlarımız bu konuda bize destek verecekler. Ortak ulus ötesi şirketler kurarak, özellikle akıllı ilaçlar üretebiliriz" dedi.

Belarus Başbakanı, iki ülke bilim adamlarının 19 proje hazırladığını kaydederek, bunların bazılarının Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından da beğenildiğini söyledi. Konuk başbakan, özellikle insansız hava araçlarının üretilmesi projesi büyük beğeni topladığını belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.