Bedelli'den gelecek paralar ne yapılacak?

Bedelli'den gelecek paralar ne yapılacak?

Arınç, bedelli askerlikten gelen paranın savunma sanayisinde kullanılacağını duyurdu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli askerlikten gelen paranın tamamının savunma sanayisinde kullanılacağını söyleyerek "Savunma sanayisinde milli yaptırımlarımız var. Atak helikopterleri yapıyoruz, kruvazörler yapıyoruz. İnanıyor musunuz, bunları bir de ihraç ediyoruz. Bugün Endonezya'ya, Malezya'ya varıncaya kadar zırhlı personel taşıyıcılardan gemilere, muhriplere ve korvetlere kadar birçok ihraç ettiğimiz ürün var." dedi. "

ESKİDEN UÇAK ALIRDIK, UÇMASINI DA BECEREMEZDİK"

Türkiye'nin savunma sanayisinde çok iyi bir noktaya geldiğini aktaran Başbakan Yardımcısı Arınç, "Eskiden uçak alırdık, uçmasını da beceremezdik. İçindeki donanımı da bize söylemezlerdi. Biz tanklarımızın modernizasyonunu bile hattâ İsrail'e verecek noktaya gelmiştik. Ben hatırlarım, muhalefetteydik o zaman, T60 tanklarının modernizasyonunu İsrail'e verdiği için hükümeti yerden yere vururduk. Şimdi çok şükür, hiçbir şeyimizle dışarıya bağımlı değiliz. Çok küçük elektronik aksamlar hariç, bilgisayar ve yazılım hariç onun dışında yüzde 90'ını yapabilecek durumdayız." diye konuştu.

"ŞEHİRLERİN İSİMLERİNİ DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNECEĞİZ"

Bazı şehirlerin tarihlerindeki eski isimlerini tekrar almasına yönelik çalışmalar hakkında da konuşan Arınç, "Geçenlerde, 'Bazı illerin isimleri değişse ne olur?' diye bir şey konuşuldu masamda. Yozgatlı Bekir Bozdağ hemen atıldı, 'Yozgat'ın eski ismi Bozok'tu, yine Bozok olsun.' dedi. Beriki başka bir taraftan atıldı, 'Bizimki de şu olsun.' Ben de kendime döndüm, 'Manisa'nın yerine bir isim olsa acaba Saruhan mı olur, başka bir yer mi olur?' diye düşündüm. Siz de düşünün, düşünmek parayla değil. Düşünün, bir karar verin. Bir furya başlarsa, Manisa'nın ismi şöyle olsun diye karar verirseniz onu da bu arada yapıveririz. Düşünün bakalım inşallah, tabii ihtiyaç varsa. Manisa'dan bir şikayetimiz yok da tarihteki isimlerimize yeniden dönme ihtiyacımız varsa mesela, Hakkari, 'Benim adım Çölemerik olsun' diyorsa düşüneceğiz. Beri tarafta, 'Bakır da neymiş, Diyarbekir olsa daha güzel olur' diyen varsa düşüneceğiz kardeşim. Zaman, düşünme ve uygulama devri. Sadece düşünmekle değil tabii, düşüneceğimizi yapacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum