Bedava tatil tuzağı!

Bedava tatil tuzağı!

Şehrin en işlek noktalarında vatandaşlardan telefon numaraları ve bilgileri alındıktan sonra dolandırıcılar, vatandaşları arayarak ‘bedava tatil’ vaadiyle kandırıyor. Kalabalık bir ortamda imzalattırılan sözleşmeler sonrası vatandaşlar pişman oluyor

Tatil dolandırıcıları tekrar gün yüzüne çıktı. Kendilerinin öğrenci olduğunu söyleyen kişiler, şehrin merkezi noktalarında ellerinde bir anket formu ile araştırma yaptıklarını söyleyerek vatandaşların bilgilerini ele geçiriyor. Anket formunda “Ne tür tatil yapmaktan hoşlanırsınız? Geliriniz ne kadar? Tatil için ne kadar bütçe ayırırsınız? Telefon numaranız ne?” gibi sorular yer alıyor. Vatandaş eğer ‘telefon numaramı vermek istemiyorum’ dediğinde anketörler kendilerini acındırarak ‘bunu doldurmazsanız anketten para alamam’ diyor. Daha sonra alınan bu bilgilerle vatandaş 'bedava tatil' vaadiyle tuzağa düşürülüyor. Daha sonra büyük bir salona toplanan vatandaşlara otel veya devre mülk satılmaya çalışılıyor. Şirket çalışanları, tüketicilere düşünmelerine bile izin vermeden sözleşme imzalattırıyor. Tapusu dahi olmayan evleri alanlar sözleşmeyi feshetmek isterse üstüne bir de fesih bedeli ödüyor. Uzmanlar vatandaşları bu tür dolandırıcılık yöntemleri konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

SENET İMZALARKEN OYALIYORDUK

Konya'da termal tatil köyü satan firmanın eski çalışanlarından olan bir kişi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Ailelere telefon açıp gezi bahanesiyle Ankara Ayaş'a götürüyor, devre mülk satmak için uğraşıyorduk. Yaşlı, genç, zengin veya fakir dinlemeden satış için ellerinden geleni yapıyorlar. Benim bir nokta dikkatimi çekti, müdürlerim bize 'Aileler senet imzaladığı sırada onları oyalayın, konuşturun' dediler. O anda içimde bir şüphe oldu neden böyle bir şey dediklerini daha sonra anladım. Söyledikleri, bize söylettirdikleri her şey bir düzmeceden ibaret. Aileler imza attıktan sonra, iptal etmek isterlerse devre mülkün yüzde 20'si kadar ücreti ödemeleri gerekiyor. Sözleşmede böyle bir ibareye imza attıkları için ailelerin elleri kolları bağlı kalıyor. Konyalı hemşerilerimden ricam sakın bu oyuna gelmeyin” şeklinde konuştu.

HEDİYE HİKAYE AMAÇ SATIŞ

Otel ve devre mülklerden mağdur olanlar da seslerini sosyal medya üzerinden yazdıkları mesajlar ile duyurmaya çalışıyor. ‘Şikayetvar’ isimli sitede mağduriyetini paylaşan Emine D. isimli vatandaş, şu ifadelere yer verdi: “Anket yaparak "Thermal otelimizde tatil kazandınız gelip hediye kartınızı almanız gerekiyor" dediler. Servisimizle gelebilirsiniz dediler. Gittim meğerse gidince hemen bir satış temsilcisi gönderdiler, otelin salonunda herkesi topluyorlar her kafadan bir ses gürültülü bir ortam. Satış temsilcisi sizi öyle güzel bir tutuyor ki öyle güzel müdürüyle kandırmaya çalışıyor. 1+1 daire için yılda 1 hafta kullanmak için 22 bin 750 TL fiyat veriyorlar, yıllık 550 TL aidatı var. Kabul etmeyince 10,500- TL'ye kadar düştüler fiyatı.” Eda T. isimli vatandaş da, “Zorla ankete katıldık hediye tatil kazandınız diye aradılar. Gittik tanıtıma. Satışı yapılıyor hediye tatil hikaye! Pis kokan bir salonları var, bisküvi ikramı yapıyorlar tanıtım elemanları sürekli ajitasyon yapıyor. Hesapta yeniyim diyor, bir baktım herkesin masasına müdürler koşuyor zorla devre mülk, devre tatil satmaya çalışıyorlar. 90 dakika diye giriyorsunuz 4 saat tutuyorlar. Gideceğim dediğinde ücretimden kesilir diyorlar!” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.