Bebe Çocuk Konfeksiyoncuları Sorunlarını Çalıştayda Tartıştı

Bebe Çocuk Konfeksiyoncuları Sorunlarını Çalıştayda Tartıştı

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) önderliğinde Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar Ge Merkezi'nin (BUTEKOM) gerçekleştirdiği çalıştayın sonuçları açıklandı.

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) önderliğinde Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar Ge Merkezi'nin (BUTEKOM) gerçekleştirdiği çalıştayın sonuçları açıklandı.

BEKSİAD ile BUTEKOM iş birliğiyle gerçekleşen ve lider firmaların sektörün zayıf ve kuvvetli yönlerini değerlendirerek, önerilerini ortaya koydukları çalıştayın sonuç raporları Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda BUTEKOM Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından firmalarla paylaşıldı. Çalıştay sonuç toplantısına BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ile BUTEKOM Genel Müdürü Şengül Teke de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, “Türkiye’nin bebe çocuk konfeksiyonu sektörü üretim başkenti olarak anılan Bursa’da sektörün bir adım daha ileriye giderek dünya devleriyle yarışması için düzenlediğimiz çalıştayın sonucuna gelmiş bulunmaktayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana dile getirdiğimiz ve sektörümüzde yer alan firmalar için hayati önem taşıyan kurumsallaşma hedefi için BUTEKOM ile ortak çalıştay düzenledik. Çalıştaydan çıkacak sonuçların bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün geleceğine ışık tutmasını ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bebe çocuk sektörünün gerçekleştirdiği ihracatla ülkeye ciddi katma değer sağladığını ifade eden Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ise sektördeki firmaların sektörün geleceği için bir araya gelerek gelecek vizyonunu oluşturmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti. Değirmenci, kurumsallaşmanın firmaların gelecek misyonları için hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

PROF. DR. ULCAY: SEKTÖR İÇİN GEREKLİ TESPİTLER YAPILDI

Çalıştayın sonuç raporunu açıklayan Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi ve BUTEKOM Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise şunları söyledi: “Sektörün sürdürebilir gelişme kazanması, rekabet gücünün arttırılarak kalitenin ve ihracatın gelişmesi amacıyla düzenlediğimiz çalıştayın sonucuna gelmiş bulunmaktayız. Marka bilincinin arttırılarak ve kurumsallaşmanın sağlanması gibi hedeflerin de olduğu çalıştayda üretim, Pazar büyüklüğü, teknoloji, lojistik gibi alanlarda sektörün güçlü ve zayıf yönleri incelendi ve gerekli tespitler yapıldı.”

Bebe çocuk konfeksiyonu sektöründe yer alan firmalara önerilerde de bulunan Prof. Dr. Ulcay, şunları ifade etti: “Kurumsallaşmaya gereken önemin verilmesi, kümelenmenin oluşturulması ve firmalar arası diyalog için ortak zemin oluşturulması gerekmektedir. Sektör için markalaşma faaliyetlerinin arttırılarak, yerel ve ulusal pazarda markaların oluşturulması, doğru modayı takip eden değil belirleyen olmalıyız. Bunun yanı sıra bölgenin ulusal ve uluslar arası tanıtımının yapılması, müşteri kitlesine daha kolay ulaşım imkânın sağlanması, Ar-Ge’ye önem verilerek özgün ürünler üretilmesi gerekmektedir. Sektörde birliğin artırılarak, finans yapısının güçlendirilmesi halinde bebe çocuk sektörünü gayet parlak bir gelecek bekliyor.”

BUTEKOM Genel Müdürü Şengül Teke de çalıştay toplantısına katılan firmalara Ekonomi Bakanlığı, BEBKA, KOSGEB gibi kurumların sağladığı çeşitli hibe ve destek programları hakkında bilgiler aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.