Bdt Güvenlik Konseyi ‘terörle Mücadele’ Gündemiyle Toplandı

Bdt Güvenlik Konseyi ‘terörle Mücadele’ Gündemiyle Toplandı

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Güvenlik Konseyi'nin 37. oturumu ‘Terörle ve radikal gruplarla mücadele’ gündemiyle Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılıyor.Bağımsızlık Sarayı’nda BDT ülkelerinin güvenlik kurumlarının başkanları;...

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Güvenlik Konseyi'nin 37. oturumu ‘Terörle ve radikal gruplarla mücadele’ gündemiyle Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılıyor.

Bağımsızlık Sarayı’nda BDT ülkelerinin güvenlik kurumlarının başkanları; işbirliğini güçlendirmek, terörle ve radikal gruplarla mücadele yollarını görüşmek üzere toplandı.

Toplantıya katılan ülke temsilcilerini kabulul eden Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, son zamanlarda yeni terör gruplarının ortaya çıktığını ve bunlarla mücadelede ulusal güvenlik güçleri arasındaki koordinasyonun önemli olduğunu kaydetti.

Rusya, Kazakistan ve Belarus'un üye olduğu Gümrük Birliği'nde ticaret açısından güvenliğin ilk sırada geldiğini hatırlatan Nazarbayev, sınırların şeffaf hale geldiği günümüzde suçlular ile mücadelede işbirliğinin ve bilgi paylaşımının paha biçilemez olduğunu vurguladı.

Güvenli ve istikrarlı bir toplumun temelinde bütün vatandaşlara eşit haklara sahip olması ve sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmanın yattığını belirten Nazarbayev, Ukrayna olayları sonrasında küresel ekonomide yeni sorunların yaşanmasını beklediklerini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.