BDP Hakkari Milletvekili artık resmen Adil 'Zozani'

BDP Hakkari Milletvekili artık resmen Adil 'Zozani'

Mahkeme kararıyla soyadı olan 'Kurt'u değiştiren BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, TBMM'nin resmi internet sitesine yeni soyadıyla girdi. BDP Hakkari Milletvekili artık resmen Adil 'Zozani'...

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt soyadını değiştirdi. Mahkeme kararıyla yeni soyadına kavuşan BDP Hakkari Milletvekili artık resmen Adil 'Zozani'. Yeni soyadı milletvekili kimlik kartı ve TBMM'nin resmi internet sitesinde de değiştirilen Adil Zozani soyadını neden değiştirdiğini açıkladı.

"HERKES BENİ ZOZANİ OLARAK BİLİR"

Zozani, bugüne kadar kullandığı soyadını, ''yaylalı'' anlamına gelen ''Zozani'' ile neden değiştirdiğine şu sözlerle açıkladı; ''Adil Zozani'' olarak bilindiğini, yaklaşık 20 yıldır bu kimliğiyle gazetecilik yaptığını, kitaplarının yayınlandığını ifade eden Zozani, buna mukabil ''Adil Kurt'' isminin çevresine, mahallesine yabancı bir isim olduğunu kaydetti.

"KURT'A ALIŞAMADIM"

Adil Kurt ismine kendisinin de alışamadığını dile getiren Zozani, ''Yaklaşık 20 yıl sonra tekrar Adil Kurt olarak aktif siyasette yer almam, çok oturmadı. O elbisenin içine oturmadı. Kendim olarak var olmak istedim. İnsanların beni tanıdığı şekilde olmak istedim. Özümsediğim bir soyadımı taşımak istedim. Türkiye'de benden başka bu soyadı, bildiğim kadarıyla yok. Bu heyecan veriyor'' diye konuştu.

g-001.jpg

"ADİL KURT OLARAK DA BU ÜLKENİN BİR VATANDAŞIYIM"

Zozani, mahkeme kararını önemsediğini vurgulayarak, mahkemeye, bu konuda ön açıcı tutum sergilemesinden dolayı da teşekkür etti.

Mahkeme kararıyla alınan bir soyadının kimsenin sorgulama hakkının bulunmadığını belirten Zozani, ''Yeni kimliğimi, yeni soyadımla, milletvekili kimliğimi de Meclis Başkanı'nın imzasıyla aldım. Adil Kurt olarak, bu ülkenin bir vatandaşıyım, Adil Zozani olarak da bu ülkenin bir vatandaşıyım. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Kürt vatandaşıyım. Adil Kurt olarak mı Adil Zozani olarak mı aidiyet duygunuz daha güçlüydü, diye sorarsanız; rahatlıkla söyleyebilirim ki bugün aidiyet duygum düne göre daha güçlüdür. Eğer siz insanları, olmak istedikleri gibi var olmalarına izin verirseniz, o kapıyı açık tutarsanız, Türkiye'de sorun diye gördüğünüz şeylerin sorun olmadığını da fark etmiş olursunuz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.