Bbp'li Şenliler: Ülkenin En Önemli Sorunu Terör

Bbp'li Şenliler: Ülkenin En Önemli Sorunu Terör

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, ülkenin en önemli sorununu terör olduğunun altını çizerek, terör örgütünün ülkemize mülteci dalgasını fırsat bildiğini belirterek, isim vermeden asker ve polisi taşlayan...

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, ülkenin en önemli sorununu terör olduğunun altını çizerek, terör örgütünün ülkemize mülteci dalgasını fırsat bildiğini belirterek, isim vermeden asker ve polisi taşlayan Aysel Tuğluk ile ‘senin devletin’ ibaresiyle tepki çeken Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ı sert bir şekilde kınadı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, İl Başkanlığı devir-teslim törenine katılmak üzere geldiği Sivas’ta ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 101 gündür terör örgütünün elinde bulunan Musul Konsolosluğu görevlilerinin bir pazarlık ve takas sonucu kurtarılmasına sevindiklerini belirten Şenliler, ancak ihmal ve kusurların sonucunda rehin alınan vatandaşların kurtarılmasını bir kahramanlık olgusu olarak sunulmasını ve bundan siyasi bir rant elde edilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.

Ülkenin en önemli meselesini ‘bölücü terör örgütünün sinsi planları ve ülkenin içinde bulunduğu bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldığı ve bunun oluşturduğu toplumsal travmalar birinci plana çıkmaktadır.’ diyerek açıklayan Selahattin Şenliler, “Özellikle son iki gündür Urfa sınırının hemen karşısında bulunan Suriye topraklarında PKK uzantısının kurtarılmış bölge ilan ettiği bölgede yine bir terör örgütü olan İŞID’ın yapmış olduğu saldırılar sonucunda bir insanlık dramı yaşanmaktadır.” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANINI KINADI

Askeri taşlarken gündeme yansıyan milletvekili Aysel Tuğluk ile bir subay ile tartışması olay olan Diyarbakır Belediye Başkanı Kışanak’ı sert bir şekilde eleştiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Şenliler, şöyle devam etti:

“İbretle görmekteyiz ki ülkemizin baş belası olan bölücü terör örgütü ve onların siyasi uzantıları mülteci akınını fırsat bilerek ülkemiz ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne karşı kinlerini kusmaktan geri kalmamaktadırlar. Milletvekili sıfatını taşıyan bir hanımın, -hanım demeye dilim de varmıyor -, eline taş alarak polisimize ve askerimize karşı taş atmasını şiddetle telin ediyorum. Seçilmiş bir belediye başkanı sıfatını taşıdığı halde şerefli Türk Ordusu subayına karşı ‘senin devletin’ diye hitap ederek, bu toprakları ve ülkeyi kendi devleti olarak görmediğini aleni ifade eden Diyarbakır Belediye Başkan'ını şiddetle telin ediyorum.”

“UYUŞTUCUYLA İLGİLİ MEDYAYA SANSÜR UYGULANIYOR”

Uyuşturucu kullanma yaşının 9 yaşına kadar indiğini ancak hükümetin konunun gündeme getirilmemesi için medyaya sansür uyguladığını savunan Şenliler, şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi gençlerimizin uyuşturucu ve alkol batağına sürüklenmesidir. Bazı şeyler özellikle gözden kaçırılmaktadır. Halbuki Türkiye’nin geleceği olan yavrularımızın uyuşturucu kullanma yaşının 9-10 yaşlarına kadar düştüğünü büyükşehir varoşlarında sentetik hapların uyuşturucu belasına uğrayan yavrularımızın ruhsuz bedenleriyle her sabah karşılaştığımız bir gerçektir. Özellikle bunların televizyonlarda, görsel ve yazılı medyada haber yapılmamasıyla ilgili talimatlar verildiğini maalesef durmakta ve bundan dolayı da büyük bir teessür içinde kalmaktayız.”

Konuşmaların ardından yetki belgesini yeni İl Başkanı Uğur Bulut’a teslim eden Şenliler, görevinde başarılar diledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.