Bbp'li Doğan:iktidar, Becerisizliklerini 'Paralel' Yalanıyla Örtmeye Çalışıyor

Bbp'li Doğan:iktidar, Becerisizliklerini 'Paralel' Yalanıyla Örtmeye Çalışıyor

BBP Antalya İl Başkanı Ramazan Doğan, siyasi iktidarın, paralel yapı söyleminin iç ve dış politikada becerisizlik fiyaskosunun adı olduğunu söyledi.     İktidar tarafından, sürekli gündeme getirilen paralel yapı söyleminin...

BBP Antalya İl Başkanı Ramazan Doğan, siyasi iktidarın, paralel yapı söyleminin iç ve dış politikada becerisizlik fiyaskosunun adı olduğunu söyledi.

    İktidar tarafından, sürekli gündeme getirilen paralel yapı söyleminin 12 AKP iktidarının becerisizliklerinin örtülmesi için tasarlanmış bir proje olduğunu belirten Doğan, "İktidar, paralel yapı söylemi paranoyasıyla 17-25 Aralık'ta gün yüzüne çıkan rüşvet ve yolsuzluğu örtmeye çalışıyor. İçi boş ve yalan olan bu söz artık toplumda kabak tadı verdi. Gerçek paralel yapı Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde okul, yurt, hastane, pansiyon, dershane, banka, dükkan ve iş yeri yakarken halen gündemi paralel yapı söylemiyle geçiştirme siyasetine pes doğrusu denilir." dedi.

Manavgat'ta ülke gündemiyle ilgili açıklama yapan Doğan, ülkede, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yürütme eliyle yargının kuşatılmasına bağlı ülkede 11 aydır 'hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukukunun hakim olduğu' bir sürecin var olduğunu söyledi.

    AK Parti iktidarın kendisi gibi düşünmeyen herkesi paralel yapı safsatasıyla her alanda yok etmeye çalıştığını belirten Doğan, geçmiş dönemlerdeki gerici, yobaz, mürteci ve irtica sözlerinin günümüzdeki versiyonu olduğunu kaydetti.

    Siyasi iktidarın siyasi beceriksizliği ve ülke insanını ayrıştırma ve ötekileştirme siyasetinin ülkeyi 12 Eylül dönemine götürdüğünü ileri süren Doğan, "Bu iktidar, iç ve dış politikada yaptığı hatalarla ülkemizin dünyadaki itibarını bitirdi. Komşularımızla sıfır problem, stratejik derinlik diyenler bugün ülkemizi Orta Doğu'da kan ve gözyaşı bataklığına çekmeye çalışıyor. Sıfır sorundan bugün komşularımızın hepsiyle sorunlu hale geldik. Bunun yegane sorumlusu siyasi iktidardır. Beşer Esed'e 6 ay içinde gider diyenler, ülke sınırlarını kevgire çevirdi. Ülkemizi bu hale getirenlere, kral çıplak denildiğinde işte bunlar paralelci söylemleriyle cevap vermesi de bir siyasi komedi. Paralel yapı söylemleri, siyasi iktidarın o gün kendini kurtarmaya yönelik günü birlik bir siyasi proje yalanı. " ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.