Bbp, Yazıcıoğlu Randevusu Verilmediği İçin Gül'ün Davetine Katılmayacak

Bbp, Yazıcıoğlu Randevusu Verilmediği İçin Gül'ün Davetine Katılmayacak

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, görev süresi dolan ve son resepsiyonunu veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetini geri çevireceğini söyledi. Son zamanlarda Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümüne ilişkin...

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, görev süresi dolan ve son resepsiyonunu veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetini geri çevireceğini söyledi. Son zamanlarda Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümüne ilişkin istenen randevuları geri çevirmesi nedeniyle resepsiyona katılmayacağını belirten Destici, "Cumhurbaşkanımızın nazik davetleri için eşime ve tarafıma gönderdikleri davet için teşekkür ediyorum. Ama bir önceki resepsiyona da Ahmet Kaya’ya ödül verdiği için katılmamışım. O kararın doğru olmadığını düşünüyorduk. Bu akşamki resepsiyona da Cumhurbaşkanımızın son dönmelerde Muhsin Başkan ve arkadaşlarının şehadet süreci konusundaki ilgilisizliği ve bu konudaki görüşme talebine olumlu cevap vermediği için katılmıyorum. O bize olumlu bir randevu talebi vermedi biz de bu akşam o resepsiyona katılmayacağız." diye konuştu.

BBP Lideri Destici, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesini ülke ve millete hayırlar getirmesini isteyen Destici, "Cumhurbaşkanı’nın birinci ve öncelikli görevi toplumun birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini sağlamasıdır. Toplum içerisindeki bir takım grupların ya da kesimlerin artık kamplaşması ve ayrışmasının ortadan kalkması için uğraş vermesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Referandum sürecindeki katılımla Cumhurbaşkanlığı sürecindeki katılımın aynı olduğuna değinen Destici BBP olarak seçimlerde verilen desteğin sonuçlara etki ettiğini kaydetti. Destici, "O dönemde yüzde 58 gibi bir oy alındı ve BBP olarak biz evet’in yanında durmuştuk. BBP’nin ağırlığı da iki seçim sonucuna baktığımızda net bir şekilde ortaya çıkıyor. BBP sadece son seçimlerde ya da bir önceki seçimlerde aldığı oy oranıyla kıyaslanacak bir siyasi parti değil. Biz referandumda evet dediğimizde aynı bloklaşma vardı. BBP’nin sonuca ne kadar etkili olduğunu da BBP’nin bu kararının arkasında bütün kurulları, kuruluşlarıyla durduğu da bu seçim sonuçlarına baktığımızda çok net bir şekilde görülür." açıklamalarında bulundu.

"ANADOLU AJANSI VE TRT’NİN GÜVENİ KALMAMIŞTIR"

Seçim gecesi sonuçların açıklanmasında yaşanan oran farklarının bilinçli yapıldığına dikkat çeken Destici şöyle devam etti: "Devletin basın yayın kuruluşu olan Anadolu Ajansı ve TRT’nin güveni kalmamıştır. Anadolu Ajansı, seçimlerin ilk sonuçları açıklandığında yüzde 65’lerde başladı. Gece saat 12’de bir başka haber ajansının sonucuna geldi. Bir televizyon iki sonuçları aynı anda verdi ve özel haber ajansının sonuçlarını verdi Anadolu Ajansı ile birlikte. Saat 12’ye geldiğinde devletin ajansı özel ajansın sonuçlarını yakaladı. O ajansın yöneticileri, genel müdüre ve sorumlu bakana soruyorum. Hiç yüzünüz kızarmadı mı? Bu talimatı size kim verdi? Siz bu milletin parası ile iş yapmıyor musunuz? Evinize, çocuğunuza bu milletin parasıyla rızıklarını temin etmiyor musunuz? Siz tarafsız ve adil olmak zorunda değil misiniz? O para size helal olacak mı? Ben istifalarını istiyorum.”

BBP olarak kazananın yanında olmak gibi bir siyasi anlayışlarının olmadığını söyleyen Destici, parti teşkilatı ve yönetimi olarak doğrunun ve hakkın yanında durmayı tercih ettiklerini ifade etti. Destici şöyle dedi: “Biz kurulduğumuzdan beri kazananın yanında yer alalım diye bir kaygımız olmadı. Onun için kazanma ya da kaybetme üzerine kurmadık siyasetimizi. Kararımızı buna göre vermedik. Bazıları sanki Cumhurbaşkanlığı seçimleri değil de bir iddia oynanmış gibi, ‘Siz kaybettiniz, bedelini ödeyin.’ BBP o zaman 22 yıldır hep kaybetti. Biz doğrunun, hakkın, inandığımızın yanındayız. Onun için BBP’yiz. Biz bugüne kadar kazananın yanında yer alalım diye böyle bir karar vermedik. Bu düşünce içinde olanlar BBP’yi diğerleri gibi değerlendirenler zavallılardır. BBP içinde de böyleleri varsa onlarda Büyük Birlik ve Alperen ruhunu anlayamamışlardır. Biz kazananın değil, doğrunun yanında duranlarız. Rahmetli Genel Başkanımız, ‘Haksız yolda milyonlarla yürüyeceğime, haklı yolda tek başıma yürürüm.’ Biz böyle bir siyasi partiyiz.”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresi sona ermeden önce verdiği resepsiyona merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümü konusundaki ilgisizliği nedeniyle katılmayacağını açıklayan Destici, "Cumhurbaşkanımızın nazik davetleri için eşime ve tarafıma gönderdikleri davet için teşekkür ediyorum. Ama bir önceki resepsiyona da Ahmet Kaya’ya ödül verdiği için katılmamışım. O kararın doğru olmadığını düşünüyorduk. Bu akşamki resepsiyona da Cumhurbaşkanımızın son dönmelerde Muhsin Başkan ve arkadaşlarının şehadet süreci konusundaki ilgilisizliği ve bu konudaki görüşme talebine olumlu cevap vermediği için katılmıyorum. O bize olumlu bir randevu talebi vermedi biz de bu akşam o resepsiyona katılmayacağız." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.